16. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO teenis üle 75 miljoni krooni kasumit

ERGO Kindlustusgrupi üheksa kuu kasum Balti riikides oli üle 75 miljoni krooni (4,8 miljonit eurot), samas käive langes ligi kümnendiku võrra.

ERGO juhatuse esimehe Kestutis Bagdonaviciuse hinnangul on ERGO Balti grupp tulnud edukalt toime ka turu languse perioodil. "Kasum on näitajaks asjatundlikust riskihindamisest ja suutlikkusest organisatsiooni ka turu madalseisus mobiliseerida eesmärke täitma. Võrreldes aasta tagusega on ettevõtte kasum hinnalanguste mõjul siiski vähenenud," ütles ta.

Kindlustusgrupp kogus üheksa kuuga rohkem kui 93,9 miljoni euro väärtuses kindlustusmaksed. Võrreldes sama perioodiga mullu on ettevõtte käive vähenenud 9,7%.

Bagdonaviciuse sõnul oli Balti grupi käibes märgata kolmandas kvartalis positiivseid trende. "ERGO käibe languse pidurdumine viimastel kuudel annab tunnistust kindlustusturu taastumise esimestest märkidest eeskätt Eestis ja Leedus," nentis ta. "Kuna kindlustusturg reageerib majanduskasvule üsna pika viitega, tuleb turu üldist langusest väljatulekut vähemalt pool aastat veel oodata," lisas Bagdonavicius.

Suurima osa kindlustusmaksetest Balti riikides kogus ERGO kahjukindlustusest – üle 71,5 miljoni eurot, elu- ja tervisekindlustuse allakirjutatud kindlustusmaksete summa moodustas 22,4 miljonit.

Eestis koguti kahjukindlustusmaksetena ligi pool ERGO Balti grupi käibest ehk 32,4 miljonit eurot, elukindlustusmaksetena koguti 3,3 miljonit. Leedus moodustasid kahjukindlustusmaksed 28,6 miljonit eurot, elukindlustusmaksed ületasid kümne miljoni piiri. Lätis koguti kahjukindlustusmaksetena 10,4 miljonit eurot ja elukindlustusmaksetena 8,9 miljonit.

Kõige suurem osa kindlustusmaksetest on üheksa kuuga laekunud Baltimaades liikluskindlustuses (20 miljonit eurot), järgnesid kaskokindlustuse (19 miljonit) ja varakindlustuse maksed (16 miljonit).

Enim on üheksa kuuga kasvanud Eestis reisikindlustuse käive, suurenedes 62%. Neljandiku võrra on suurenenud ka vastutuskindlustuse ja õnnetusjuhtumi kindlususmaksete laekumine.

Leedus on tarbijate huviorbiiti tõusnud kodukindlustus, mille kindlustusmaksete maht on kasvanud enam kui 69% võrreldes mulluse sama perioodiga. Samuti näitavad Leedus kasvutrendi kõik elukindlustusteenused. Lätis näitas parimat tulemust tervisekindlustus, teatas ERGO.

Kolmandas kvartalis jätkas ERGO Balti grupp elukindlustusvaldkonna ümberkujundamist. "Suuremaid muutusi oleme kolmandas kvartalis teinud eluskindlustuse valdkonnas, alustades koostööd DnB Nord Bankiga Lätis ja Leedus ning võttes üle Norra elukindlustusseltsi Vital portfelli. Aasta lõpuks viime lõpule ka Baltimaade elukindlustusseltside ühinemise Euroopa äriühinguks," märkis Kestutis Bagdonavicius.

Käesoleva aasta esimese üheksa kuu jooksul maksid ERGO seltsid Baltimaades hüvitisi kogusummas 61 miljonit eurot, sellest 22 miljonit Eestis. Suurim väljamakstud kahjutasu kolmandas kvartalis oli üle 250 000 euro, millega hüvitati välgulöögist põlema süttinud eramu taastamine Eestis. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenesid hüvitised Baltimaades 24,4% võrra.

Praeguse aasta üheksa kuu lõpuks omas ERGO Balti riikides kahju- ja elukindlustusturul kokku 11,9% suurust turuosa ja oli sellega suuruselt jätkuvalt kolmas kindlustusselts Baltimaades.

Lisaks Balti riikidele tegutseb ERGO ka Valgevenes, teenides seal käesoleva aasta kolme kvartaliga üle 130 000 euro suuruse kasumi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474