18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: loomulikult usaldan Prisket

Tee-ehitushangete uurimine pole kahandanud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi usaldust kantsler Marika Priske vastu, kelle teenistussuhe uurimise ajaks peatati.

"Loomulikult vastus on jaatav," ütles Parts valitsuse pressikonverentsil, kus ajakirjanik küsis, kas minister usaldab kantslerit. Parts rõhutas, et on sama vähe informeeritud kui avalikkus ja tahaks kindlasti rohkem sellest uurimisest teada. Ta lisas, et tunneb Prisket sellest ajast, kui too kümne aasta eest ministeeriumisse kantsleriks tuli. "Pean tunnistama, et tegemist on vaieldamatult professionaaliga ja pühendunud riigi teenijaga. Aga ärge võtke seda nüüd kui kaitsekõnet," selgitas Parts.

Peaminister Andrus Ansipilt küsiti, kas tema usaldus Juhan Partsi vastu on alles. "Muidugi ma usaldan majandusministrit. Oleme sel teemal põgusalt kõnelenud, mind on asjadest informeerinud kaitsepolitsei ja prokuratuur ja mul ei ole vähimatki põhjust majandus- ja kommunikatsiooniministrit mitte usaldada," kinnitas ta.

Juhan Partsi ettepanekul peatas valitsus majandusministeeriumi kantsleri Marika Priske teenistussuhte seoses vajadusega viia läbi uurimine teedeehituse riigihanke läbiviimises.

Äripäeva andmeil esitas prokuratuur kuriteos kahtlustuse lisaks Marika Priskele ka maanteameti juhile Tamur Tsäkkole. Samuti käis eile kapos Nordecon Infra juht Erkki Suurorg.

Äripäevale teada olevalt kahtlustatakse Prisket selles, et ta mõjutas Tsäkkot, et viimane omakorda mõjutaks ehitusfirmasid Nordecon Infra ja Lemminkäinen Eesti omavahel ära leppima. Ehitusfirmade tüli põhjusel venisid mitu suurte eurorahadega kaetud tee-ehitust.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474