26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If Kindlustus maksis oktoobris hüvitisi 35 miljonit

Oktoobris maksis If Kindlustus oma klientidele ligi 2000 kahjujuhtumi eest 35 miljonit krooni hüvitisi. Käesoleva aasta kümne kuuga on If hüvitanud üle 22500 kahjujuhtumi kokku 413 miljoni krooni eest. Aastaga on kümne kuu jooksul hüvitatud kahjude arv kasvanud 6% ja väljamakstud hüvitised vähenenud 11%.

Suurimad oktoobrikuu väljamaksed olid seotud sõidukitega, millest kaskokahjusid korvas If 14 miljoni ja liikluskahjusid 11 miljoni krooni eest. Varakahjude hüvitised moodustasid  oktoobris 9 miljonit krooni. Enim ehk 50% kasvasid aastaga hüvitiste väljamaksed õnnetusjuhtumikahjude eest, mida If korvas 5 miljoni krooni eest.

Oktoobris registreeriti Ifis kokku ligi 2000 kahjujuhtumit, mis tähendas mullusega võrreldes 4% langust. Kõikidest registreeritud kahjudest moodustasid 70% sõidukikahjud ning nende koguarv langes aastaga 6% võrra.

Registreeritud kaskokahjudest moodustasid 40% klaasikahjud ning 30% olid põhjustatud otsasõidust teistele sõidukitele või muudele objektidele.

Ifile teatatud varakahjude arv vähenes mullusega võrreldes 6%. Enim kasvas registreeritud reisikahjude arv, kokku aastaga 13% ulatuses.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibuse sõnul oli oktoober ebatavaliselt sooja ilmaga ning seetõttu toimus ka liikluses vähem õnnetusi.

„Seoses turuosa kasvuga suurenes oktoobris ka liikluskahjude osakaal 21% võrra. Kõige kahjurohkemad piirkonnad olid Tallinn ja Harjumaa, kus toimus 50% kõikidest registreeritud sõidukikahjudest, 11% registreeritud sõidukikahjudest toimus Tartus või Tartumaal,“ lisas Kiibus.

Märkimisväärne kasv toimus oktoobris liikluskindlustuse maksete laekumises, suurenedes möödunud aasta oktoobriga võrreldes 22% võrra. Kasvu on taganud hea hinnapositsioon, mugavad internetilahendused ning ka säästubrändi Poliis.ee turuletoomine.

If kogus oktoobris 85 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on mullusega võrreldes 1% rohkem. Kõige rohkem laekus oktoobris kindlustusmakseid liikluskindlustuselt ning kaskokindlustuselt, vastavalt 28 miljonit ja 21 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474