3. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank soovitab kahjumis Nordeconi aktsiat osta

Swedbank Marketsi värske aktsiaanalüüsi põhjal langetati Nordecon International aktsia hinnasihti juulikuiselt 2,06 eurolt (32,23 kroonilt) küll 1,68 euroni (26,.29 kroonini), kuid ehitusfirma aktsiale jäetakse endiselt „osta“ soovitus.

Käesoleva aasta esimesed üheksa kuud on Nordecon International’le olnud üsna rasked, mil iga kvartal on lõpetatud netokahjumiga. Seetõttu lõpetatakse ka käesolev aasta suure tõenäosusega puhaskahjumiga. Võibolla oleme oma väljavaatega liialt konservatiivsed, kuid näeme kahjumit ka 2011. aastal, teatas pank oma analüüsis.

Swedbank langetas Nordeconi müügiprognoosi kuna ehitusturg püsib endiselt madalseisus ja seda eriti hoonete ehituses.

Lisaks vähendati ka 2011. aasta kasumlikkuse prognoose kuna turul püsib tugev konkurents ning ehitusmaterjalide hindade jätkuva tõusu tõttu võib juhtuda, et mõned projektid osutuvad kahjumlikuks.

Kuna Nordeconi aktsia kaupleb Tallinna börsil 1,35 euro (21,12 kroonil) tasemel ehk märgatavalt allpool Swedbanki hinnasihti jäeti aga aktsiale „osta“ soovitus alles.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474