12. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockholmi plahvatust uuritakse terrorirünnakuna

Rootsi kaitsepolitsei kinnitas, et eile Stockholmi kesklinnas toime pandud pommiplahvatust uuritakse terrorirünnakuna.

Kaitsepolitsei kinnitas täna ennelõunal peetud pressikonverentsil ka, et sai enne rünnakut hoiatuse, kirjutab Yle Uutiset. Rünnakus suri plahvatuse korraldaja ja autoplahvatuses sai kaks inimest kergelt vigastada.

Juhtumi uurimist juhib kaitsepolitsei. Politsei kavatseb Stockholmi kesklinna valvet tugevdada ja teha seda ka paljudes kaubanduskeskustes, teatati pressikonverentsil.

„See, mis juhtus, on väga tõsine asi,“ ütles kaitsepolitsei esindaja Anders Thornberg.

Kahtlustatakse, et mees laskis ennast pommiga õhku Stockohlmis jõulurüsinas Bryggargatanil kohaliku aja järgi kell viis õhtul. Mõned minutid enne seda oli gaasiballoonidega täidetud auto plahvatanud Olof Palme tänaval. Autoplahvatuses kergelt vigastada saanud kaks inimest on haiglasse toimetatud.

Politsei ei ole kommenteerinud, kas plahvatused olid seotud, tegija isikut ega teo motiivi.

Sel aastal paljastus Rootsis mõnede immigrantide seotus rahvusvaheliste terrorismirühmitustega. „Midagi sellesuunalist on aimatud. Siin on tuntud muret võimaliku vägivalla pärast, kui ilmnes, et Rootsist on sisserännanuid läinud teistesse riikidesse võitlema,“ ütles Yle Uutiste Stockholmi korrespondent Tom Kankkonen.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474