11. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO ühendas Balti elukindlustusseltsid

3. jaanuarist on ERGO elukindlustusseltsid Baltimaades ühinenud üheks juriidiliseks isikuks nimega ERGO Life Insurance SE. Ettevõte on registreeritud Vilniuses, Eestis ja Lätis tegutsevad filiaalid.

ERGO Life Insurance SE ühendab endas ERGO järgnevaid elukindlustusseltse: ERGO Elukindlustuse AS, ERGO Lietuva gyvybes draudimas AB, ERGO Latvia dziviba AAS. ERGO Baltimaade kahjukindlustusseltsid ja pensionifondide valitseja ERGO Funds jätkavad tegutsemist senisel kujul.

ERGO Balti seltside juhatuse liikme Kestutis Bagdonaviciuse sõnul on elukindlustusseltside ühendamise eesmärgiks parendada elukindlustuse teenuseid, tõhustada äriprotsesse ning grupisiseste ressursside ja oskusteabe kasutust.

"Kolme riigi oskuste ja teadmiste ühendamisega soovime tugevdada ERGO elu- ja tervisekindlustuse konkurentsivõimet Balti riikides, võimaldades meil pakkuda paremat ja professionaalsemat teenindust," märkis ta.

Eestis tegutseb senine ERGO Elukindlustus jaanuarist alates uue nime all ERGO Life Insurance SE Eesti filiaal. Filiaali pangakontod ja kontaktandmed jäävad endiseks, muutub äriregistri kood.

Kõik sõlmitud elu- ja ravikindlustuslepingud ning pensioni väljamaksete lepingud jäävad kehtima praegusel kujul, samuti ei kaasne nimemuutuse tõttu vajadust teha lisategevusi. Elukindlustusseltside ühendamine ei mõjuta ERGO Elukindlustuse ASi klientide õiguseid ega kohustusi.

Ühinenud ettevõtet juhib juhatus järgnevas koosseisus: Kestutis Bagdonavicius, Deniss Sazonovs, Saulius Jokubaitis ja Sergei Vahnitski.

ERGO elukindlustusseltside ülepiirilist ühinemist Balti riikides nõustas juriidilistes ja maksuküsimustes advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene AS.

Kindlustusgrupp ERGO tegutseb Eesti, Läti ja Leedu elu-, tervise- ja kahjukindlustusturul ning Eesti ja Leedu pensionifondide turul, samuti Valgevene kahjukindlustusturul. ERGO seltsid Balti riikides kuuluvad Euroopa ühte suurimasse ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab 40 miljonit klienti enam kui 30 Euroopa ja Aasia riigis. ERGO Kindlustusgruppi omanikuks on suur edasikindlustuskontsern Munich Re.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474