12. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saurix: Tamkivi tegi hea otsuse

Keskkonnaministri otsus on mõistlik ja ratsionaalne, arvestades niigi kõrgete vedelkütuste hindadega Eestis ja maailma turul, kommenteeris kütusefirma Saurix Petroleumi kõrgema väävlisisaldusega vedelkütuse müügi lubamist.

Tänane Äripäev kirjutas, et Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Jaanus Tamkivi muutis läinud aasta lõpus oma kaks nädalat varem allkirjastatud määruse ja lõdvendas vedelkütuste väävlisisalduse piirnorme.

"Erimärgistatud diislikütus (väävlisisaldus 10 mg/kg) on keskmiselt 0,0192 eurot (0,30 krooni) liitri kohta kallim võrreldes erimärgistatud kerge kütteõliga. Sellest tingituna toob ainult erimärgistatud diislikütuse tarbimise lubamine kaasa hinnatõusu, mis väljendub kütte- ja veokuludes," selgitas Saurix Petroleum. Nende väitel otsustas keskkonnaminister Euroopa Liidu direktiivile tuginedes pikendada erimärgistatud kerge kütteõli kasutamist kuni 31.12.2011, et viivitada hinnatõusuga.

Sarnaselt teiste suurte vedelkütuste importijatega hangib 15 aastat Eesti vedelkütuseturul tegutsenud AS Saurix Petroleum vedelkütuseid põhiliselt Valgevenest, Venemaalt, Kasahstanist, Türkmenistanist jm.

Saurix Petroleumi suurimad kliendid on näiteks AS Eesti Raudtee, AS Saaremaa Laevakompanii, AS Tallink, AS Tallinna Küte jne.Vedelkütuste tarbijad eelistasid kuni käesoleva ajani kasutada peamiselt erimärgistatud kerget kütteõli (väävlisisaldus 1000 mg/kg), märkis Saurix Petroleum.

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474