13. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: äripindade turg hakkab tänavu kasvama

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Mika Sucksdorff usub, et kinnisvaratehingute arvu kasv jääb tänavu alla mullusele, kuid ärpindade turg aktiviseerub.

"Positiivse ekspordinäitajaga on kasvanud ettevõtjate huvi tootmispindade järele ja nad hakkavad võtma Eesti inimesi tööle ning julgevad juba teha tulevikku suunatuid otsuseid," rääkis Sucksdorff tänavu kinnisvaraturul toimuvast.

"Ma usun, et äripindade turg on sel aastal aktiivsem kui mullu. Kui vaadata investori poole pealt, siis tegelikult tuntakse üsnagi suurt huvi kaubanduskeskuste vastu, aga ka rendivoogu tootvate bürooruumide järgi. Huvi osta töötavaid bürooruume on välisinvestoritel ja ka kohalikel investoritel täiesti olemas," märkis ta. 

"Usun, et mõned suuremad tehingud ärikinnisvaraga see aasta siiski tehakse. Seda oli selgelt näha, et ärisektori põhi jäi 2010. aasta esimesele poolele. Eelmisel aastal oli juba näha aktiivsemat turgu ja usun, et tänavu on see kindlasti aktiivsem," lausus Sucksdorff.

Sucksdorffi arvates on selle aasta kinnisvarahindade tõus ilmselt 7-8% suurusjärgus, kuid selles ta kahtles, et tehingute arvu kasv tuleb 18% nagu mullu, aga 10% usub ta kindlasti. "Ma poleks liiga optimistlik esialgu selle aasta suhtes, aga 10% kasvu on ka väga hea," sõnas ta. 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474