6. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volinik: palgalõhega tuleb tegeleda juba poliitilisel tasandil

Soolise võrdõiguslikkuse voliniku Mari-Liis Sepperi sõnul tuleb soolise palgalõhega tegeleda juba poliitika kujundamise tasandil.

Euroopa Komisjoni andmetel ulatuvad meeste ja naiste palgaerinevused näiteks Itaalias 5 protsendini, Eestis aga 30 protsendini, vahendasid ERRi raadiouudised.

Sepperi hinnangul tuleks juba poliitika tasandil mõelda sellele, kas on mingisuguseid meetmeid, mille abil saaks soolist segregatsiooni tööturul vältida, samuti tuleks tema sõnul mõelda, kas riiklikult oleks võimalik kuidagi muuta seda, et teatud ametialadel, mis ei ole tegelikult vähemväärtuslikud, on palgad väiksemad.

"Kuigi uurijad pole saanud arvuliselt mõõta seda, kui levinud võib olla diskrimineerimine soo tõttu, siis tegelikult palgalõhe uuringud viitavad sellele, et päris palju tuleb diskrimineerimist ette," tutvustas Sepper kõige uuemat palgalõhe uuringut aastast 2010. Otsese diskrimineerimise kohta ei ole tema kinnitusel andmeid ning ametkondadeni jõudvad kaebused on üksikud, mistõttu ei saa neist suuremaid järeldusi teha.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474