14. märts 2011

Pinge Fukushima tuumajaamas tõuseb

Olukord Fukushima tuumajaamas muutub üha pinevamaks. Teise bloki reaktor on ilma jahutusveeta, suuri probleeme on veel kahe reaktori jahutamisega.

Tuumajaama haldav Tokyo Electric Power Company (Tepco) teatel on 2. bloki reaktori tuumavardad täielikult ilma veeta ja et rõhk reaktoris tõuseb. Tepco ei välista, et reaktoris on toimunud osaline tuumavarraste sulamine.

Spiegel Online refereerib uudisteagentuuri Kyodo edastatud infot, mille kohaselt on jahutusvesi 2. bloki reaktoris dramaatiliselt vähenenud, väidetavalt on nelja meetri kõrgused vardad, mis peaksid olema täies ulatuses ümbritsetud jahutusveest, 3,70 meetri ulatuses veest väljas.

3. reaktoris toimus täna hommikul kaks vesinikuplahvatust, mis jätsid siiski terveks reaktori ümber oleva teraskesta. 11 inimest sai vigastada, neist üks raskelt. Valitsuse pressiesindaja Yukio Edano sõnul oli ohvrite seas neli sõdurit ja seitse tehnikut.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474