14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pinge Fukushima tuumajaamas tõuseb

Olukord Fukushima tuumajaamas muutub üha pinevamaks. Teise bloki reaktor on ilma jahutusveeta, suuri probleeme on veel kahe reaktori jahutamisega.

Tuumajaama haldav Tokyo Electric Power Company (Tepco) teatel on 2. bloki reaktori tuumavardad täielikult ilma veeta ja et rõhk reaktoris tõuseb. Tepco ei välista, et reaktoris on toimunud osaline tuumavarraste sulamine.

Spiegel Online refereerib uudisteagentuuri Kyodo edastatud infot, mille kohaselt on jahutusvesi 2. bloki reaktoris dramaatiliselt vähenenud, väidetavalt on nelja meetri kõrgused vardad, mis peaksid olema täies ulatuses ümbritsetud jahutusveest, 3,70 meetri ulatuses veest väljas.

3. reaktoris toimus täna hommikul kaks vesinikuplahvatust, mis jätsid siiski terveks reaktori ümber oleva teraskesta. 11 inimest sai vigastada, neist üks raskelt. Valitsuse pressiesindaja Yukio Edano sõnul oli ohvrite seas neli sõdurit ja seitse tehnikut.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474