16. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia osalusega Orica tegi lõhkeaine tootmisrekordi

35% ulatuses Eesti Energia Kaevandustele kuuluv Orica Eesti OÜ tootis ja müüs möödunud majandusaastal rekordilise koguse lõhkeainet, mida oli 17% rohkem kui aasta varem.

Toodangu müügimahud kasvasid eranditult kõikide toodete lõikes, märkis ettevõte majandusaruandes. Vaatamata müügihindade langusele kasvas puhaskasum 9%.

1. oktoobril algava ja 30. septembril lõppeva majandusaasta käibeks kujunes 297,1 miljonit ja kasumiks 57,1 miljonit krooni. Aasta varem oli käibeks 287,8 miljonit ja kasumiks 52,6 miljonit krooni.

Seejuures plaanib Orica Eesti OÜ maksta dividendidena välja 71 miljonit krooni. 65% summast läheb enamusomanikule Sprengstoff-Verwertungs-Gesellschaft mit beschränkter Haftungile.

Orica Eesti OÜ investeeris läinud majandusaastal 21,5 miljonit krooni ja seda peamiselt tootmisseadmetesse. Ohutuse tagamiseks ehitati ka ladude territooriumit kattev uus piksekaitsesüsteem ning asendati tehase automaatjuhtimissüsteem. Sirgalas asuvat tehast väisanud väliseksperdid leidsid, et ohutuse seisukohalt ettevõttele midagi ette heita pole.

Aruandeperioodi lõpus töötas Orica Eesti OÜs 83 inimest, kellele arvestatud töötasu ulatus 17,5 miljoni kroonini. Tegevjuhi palk oli ligi 1,6 miljonit krooni, preemiate ning tulemustasudena maksti ligi 2,3 miljonit krooni.

Orica Eesti müügimaht sõltub endiselt suuresti põlevkivienergia ekspordist, kodumaise energiatarbimise mahust ja ka õlitootmiseks kasutatava põlevkivi kaevandamise kogustest, täpsustas majandusaruanne.

Eksportturgudel Euroopas on Orica Eesti turupositsioon pidevalt paranenud ning see avaldab majandustulemustele positiivset mõju. Ehkki lõhkeaine toorme hinnad maailmaturul kasvavad, aitab selle mõju siluda Sirgala tehase kõrge tehnoloogiline tase ning automatiseeritus.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474