25. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristiina Rebane lahkus kliima- ja energiaagentuuri juhi kohalt

Täna lahkus oma kohalt kliima- ja energiaagentuuri juht Kristiina Rebane, kes on agentuuri vedanud selle loomisest peale, teatas KredEx.

KredExi kinnitusel on Rebase lahkumise põhjus isiklik ja lahkumine toimus kokkuleppel KredExi juhtkonnaga. KENA asub KredExi haldusalas.

Kristiina Rebane asus Kliima- ja Energiaagentuuri juhtima 2009. a detsembris. Esimese tegevusaasta jooksul komplekteeriti agentuuri meeskond ning algatati mitmeid ülimalt populaarseks osutunud toetusmeetmeid. Teiste seas näiteks korteriühistute ehitusprojektide ja ehitusjärelvalve toetus, mis katab kuni 90% kortermaja tervikliku renoveerimise projekti ja ehitusjärelvalve maksumusest.

 Agentuuri juhi kohalt lahkuva Kristiina Rebase sõnul on seni tehtust kõige olulisem aga toimiva meeskonna moodustamine. „Agentuur on aasta jooksul komplekteerinud meeskonna, kes suudab koondada kliima ja energiavaldkonna oskusteabe ning seda ka igapäevatöös rakendada. Tänu suurepärasele meeskonnale oleme andnud oma panuse nii Eesti teedele elektriautod toova CO2 kvoodi müügitehingule, elamute renoveerimisel uue kvaliteedistandardi loomisele kui ka mitmete väiksemate lootustandvate algatuste sünnile,“ võttis Rebane tehtu kokku.

Nädal tagasi kirjutas ERR.ee, et rahandusministeerium leiab, et senine kliima- ja energiaagentuuri iseseisev rakendusüksus KredExi koosseisus ei ole end õigustanud nii organisatsioonilise korralduse kui tegevuse tulemuslikkuse aspektist.

Riigisekretärile saadetud kirjas märgib ministeerium, et ei pea ühtlasi võimalikuks toetada kliima- ja energiaagentuuri seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua KENA-st avalik-õigusliku juriidiline isik.

"Oleme seisukohal, et enne uue eraldiseisva organisatsiooni asutamist tuleb läbi viia põhjalik analüüs, et vältida rollide dubleerimist ja ressursside ebaefektiivset kasutust kliima- ja energiapoliitika eesmärkide elluviimisel," märkis ministeerium.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles ERRi uudisteportaalile, et KENAga seonduvat koalitsioonilepingus veel ei käsitleta. "Ega ta [koalitsioonileping] puuduta veel paljusid asju, mida tegelikult tuleb lahendada," lisas Ligi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474