6. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peep Aaviksoo: kui seal midagi ei toimu, siis seal midagi ei toimu

Ettevõtja Peep Aaviksoo märgib ebaõnnestunud Rumeenia kinnisvarainvesteeringu puhul, et kui turg on surnud, siis ei päästa sinna ka Warren Buffeti saatmine.

Rumeenia kinnisvaraturule ligi 9 miljonit eurot ehk enam kui 130 miljonit krooni paigutanud võlakirjainvestorid on pööranud tülli projekti juhtidega, kes vaatamata sellele, et maade väärtusest on järel riismed, nõuavad invesoritelt kiiresti lisaraha juhtimistasude väljamaksmiseks.

Investorite hulgas on ka projekti üks asutajaid ja eksjuhte Peep Aaviksoo, kes omal ajal esimese sarnase projekti suure kasumiga lõpule viis.

„Ei saa nii, et kehval ajal on ühtedel (maaportfelli juhtidel – toim) hea ja teistel (investoritel – toim) senisest veel hullem, see kindlasti ei meeldi investoritele, minule kaasaarvatud,“ teatas Aaviksoo küsimuse peale, mida ta arvab sellest, et projekti eestvedajad soovivad investoritelt kehvas seisus portfelli eest kaasata lisaraha juhtimistasuks. Aaviksoo põhjendas, et projekti juhtide tegemistest või mittetegemistest ei sõltu mitte midagi, nii et juhtimistasu küsimine pole õigustatud.

„Sinna võib saata kasvõi Warren Buffeti, aga kui seal midagi ei toimu, siis seal midagi ei toimu,“ iseloomustas Aaviksoo Rumeenia kinnisvaraturgu, kus terve eelmise aasta ärikinnisvaraturu moodustas sisuliselt üksainus tehing.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474