7. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor: riigiettevõtete juhtide palk peaks reageerima turule

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestori hinnangul peaks riigiettevõtete juhtide palk reageerima turutingimustele ja olukorras, kus palgad on külmutatud või vähenevad, käituma vastavalt.

Küsimusele, kas riigifirmade juhtide palkadele peaks seadma ülempiiri, vastas Nestor: "See on poliitiline küsimus ja kuna mitme riigifirma omanik on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, peaks sellele vastama Juhan Parts või ettevõtete nõukogude esimehed."

Nestor lisas, et ettevõtetes, kus mullu palku ei tõstetud või neid isegi langetati, kuid juhtide palgad tõusid, peaks lae panekut asendama omanike selgitus. "Lae kehtestamist ma ei poolda, sest palk on suurus, mida mõjutab turg. Ja ma ei näe mingit põhjust, miks turg ei võiks mõjutada riigiettevõtete juhtide palku."

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474