7. aprill 2011

Nestor: riigiettevõtete juhtide palk peaks reageerima turule

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestori hinnangul peaks riigiettevõtete juhtide palk reageerima turutingimustele ja olukorras, kus palgad on külmutatud või vähenevad, käituma vastavalt.

Küsimusele, kas riigifirmade juhtide palkadele peaks seadma ülempiiri, vastas Nestor: "See on poliitiline küsimus ja kuna mitme riigifirma omanik on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, peaks sellele vastama Juhan Parts või ettevõtete nõukogude esimehed."

Nestor lisas, et ettevõtetes, kus mullu palku ei tõstetud või neid isegi langetati, kuid juhtide palgad tõusid, peaks lae panekut asendama omanike selgitus. "Lae kehtestamist ma ei poolda, sest palk on suurus, mida mõjutab turg. Ja ma ei näe mingit põhjust, miks turg ei võiks mõjutada riigiettevõtete juhtide palku."

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474