19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank: RSA  ei saavuta olulist kulueelist

Swedbank P&C Insurance AS juhatuse esimehe Margus Liigandi sõnul ei näe ta SEB ja RSA koostööl mingit mõju varakindlustuse hindadele, sest selle tehinguga ei saavuta RSA olulist kulueelist.

Kuna nii SEB kui ka RSA on juba varasemalt turul olnud, ei oota Swedbank mingit olulist muutust, selgitas Liigandi. "SEB ja RSA koostöö varakindlustusturul suurendab RSA turuosa ja vähendab teiste oma. Swedbank on varakindlustuse pakkumisel keskendunud oma klientidele ning seetõttu ei usu, et nimetatud koostöö meie varakindlustuse turuosale mõju peaks avaldama," kommenteeris ta.

Liigandi lisas, et hinnad on pidevas muutumises, sõltudes konkurentsist, kuid eelkõige siiski toodete kahjususest. "Ilmselt ei saavuta RSA selle tehinguga olulist kulueelist teiste seltside ees, mistõttu ei usu, et see otsus üksi väga oluliselt hindu mõjutaks," märkis ta.

Liigandi sõnul olid sõidukitega seonduvad kahjud esimeses kvartalis tavapäraselt kõrged ning kvartali kahjusus sarnanes 2010. aastaga. "Sõidukikindlustuses ootame endiselt mõningast mahtude langust, kuid kindlasti väiksemas tempos kui seni, sest automüük on juba ilmselgelt elavnemas. Kodu- ja reisikindlustuse müügis oleme optimistlikud," täpsustas Liigandi.

Globaalne kindlustusgrupp RSA ja SEB Pank teatasid täna, et alustavad koostööd varakindlustustoodete pakkumisel SEB klientidele Eestis. Kokkuleppe kohaselt saab RSAst ainus varakindlustuse pakkuja panga müügivõrgus.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474