27. aprill 2011

Töötukassa juhi karistus heastati preemiaga

Aasta tagasi riigihangete kokkumängu kahtluse tõttu kolmeks kuuks palgalangetusega karistatud töötukassa juhile Meelis Paavelile otsustati nüüd sotsiaalminister Hanno Pevkuri juhtimisel maksta preemiat eelmise aasta hea töö eest

Preemia täpset suurust ei soostunud töötukassa avaldama. Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu kinnitas infot tulemustasu maksmise kohta, kuid märkis, et kommentaari saab anda ja tulemustasu suurust avaldada vaid töötukassa nõukogu esimees sotsiaalminister Hanno Pevkur. Ühtlasi keeldus Vanatalu täpsustamast, kas majandustulemuste kinnitamisega kaasnev tulemustasu maksmine on kirjas juhatuse ametilepingutes või mitte.

"Ma arvan, et see on koefitsient ja ametipalgaga seotud, mitte konkreetne summa," märkis Vanatalu napilt.

Töötukassa avaldas täna pressiteate mulluste majandustulemuste kinnitamisest nõukogus, kuid tulemustasude määramisest seal juttu ei olnud. "Arvestades, et tööhõivesse lisandus rohkem kui 40 000 inimest, kellest märkimisväärne osa kasutas töötukassa teenuseid, oli töötukassa tegevus hea," ütles Pevkur pressiteate vahendusel.

Töötukassa nõukogusse kuuluv Ametiühingute Keskliidu juht Harri Taliga nimetas tulemustasu otsuse põhjustena audiitori märkuste puudumist ja keerulistes majandusoludes toimetulekut.

"Niipalju kui mina tean, on selline (aruande kinnitamisega kaasneva tulemustasu maksmise - toim) põhimõte olemas nii haigekassas kui ka töötukassas, aga haigekassas on summad muidugi tunduvalt suuremad," ütles Taliga. "Ametiühingute Keskliit aruande kinnitamisel aga tulemustasu ei maksa."

Äripäev pole sotsiaalministrilt Hanno Pevkurilt veel kommentaari saanud.

Töötukassa juhatusse kuuluvad Meelis Paavel, Pille Liimal ja Erik Aas. Meelis Paavel sai 2010. aasta eest tasudena 537 896,74 krooni, mis teeb 44 800 krooni kuus. Erik Aas teenis 452 298 krooni ja Pille Liimal 435 094 krooni aastas.

Töötukassa riigihangetel toimunud kokkumängukahtlused avalikustas eelmisel aastal Äripäev ning  artiklite autor Kadri Jakobson pälvis Töötukassas toimunu paljastamise eest pressipreemiate konkursil parima uudise preemia.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474