29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YITi kvartalikasum jäi ootustele alla

Soome ehituskontsern YIT tegevuskasum jäi nõrga Vene üksuse müügitulemuse tõttu analüütikute ootustele alla.

Kui uudisteagentuur Reutersi poolt küsitletud kaksteist analüütikut ootasid ettevõttelt segmentide tasemel 59,9 miljoni eurost tegevuskasumit, siis YIT-i kasum ulatus 50,4 miljoni euroni. Kasumi langusena põhjusena toodi välja, et võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga õnnestus YIT-l Venemaal realiseerida 817 elamupinna asemel 675 vaid pinda.

„Vene eluasemeturul olime esimeses kvartalis fokuseerinud peamiselt algusjärgus olevate elamute ehitamisele, mis tähendab et me nägime ainult limiteeritud pindade müüki,“ põhjendas YIT üha oma põhituru madalat müügimahtu kuid lisas samas, et Soome ja Venemaa eluasemeturg püsib hetkel tugev.

YITi segmentide koondkäive oli esimeses kvartalis 1026,9 miljonit eurot, mida on 25% enam aasta eest. Soome turg andis käibest 39% (aasta tagasi 43%), Rootsi 17% (16%), Saksamaa 14% (6%), Venemaa 7% (10%), Norra 13% (15%) ja Baltimaad 1% (1%).

 „Venemaa müügimaht jäi ootustele alla, aga kuna nad kinnitasid oma selle aasta kasumiprognoosi, siis tundub, et aasta teisel poolel Venemaal müük kiireneb,“ kommenteeris Reutersile tundmatuks jääda sooviv Helsingi analüütik.

YIT-i aktsia on täna keskpäevaks langenud Helsingi börsil 4,7%, tasemeni 20,26 eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474