2. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mihkelson: al-Qaedal bin Ladeniga sarnast juhti raske leida

Kindlasti elavad Osama bin Ladeni ideed edasi, kuid ülemaailmsel terrorivõrgustikul al-Qaeda pole teist temataolist uueks liidriks kusagilt võtta, nentis riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Marko Mihkelson rääkis ERR-i uudisteportaalile, et Osama bin Ladeni tapmine, mida oli väga kaua oodatud ja mis nüüd nii ootamatult kätte tuli, on kindlasti märgilise tähendusega sündmus, edasised arengud võivad olla väga erisuunalised ning on ka keeruline ja veel liiga vara öelda, kuidas see mõjutab islamiäärmuslust.

"Nii legendaarset kuju, nagu oli bin Laden, nende hulgas kindlasti ei ole - ikkagi mees, kes alustas kõigepealt võitlust Nõukogude Liidu vastu Afganistanis ja pööras hiljem USA vastu kaheksakümnendate lõpus al-Qaedat moodustades," ütles Mihkelson. Ta toonitas, et islamiäärmuslust hoiavad elus ja toidavad mitmesugused väga erinevad tegurid.

Mihkelson ütles, et praegu ei ole veel teada, kas bin Ladeni surm innustab islamiäärmusi rohkem ja kas see võib esile kutsuda reaktsioone nagu Wikileaksist on kuulda olnud. Delfi kirjutas eelmise nädala keskel, et Wikileaksi kohaselt korraldatakse Osama bin Ladeni tabamise korral aga Euroopas tuumarünnak.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474