4. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara aktsionär: ka mind huvitaks need vastused

Arco Vara 8,71% osalusega aktsionäri Arvo Nõgese sõnul huvitavad teda väga Toomas Tooliga seotud Baltplasti erikontrollitaotlusega tõstatatud küsimused.

„Ma arvan, et on väga tore, et on sellised küsimused. Ka mind huvitaks nende küsimuste vastused,“ vastas Nõges küsimusele, kas Arco Vara vajab erikontrolli.

Nõges põhjendas oma huvi Arco Vara vastuste vastu sellega, et ettevõtte börsiteated ei ole nii ammendavad, kui nad olla võiks. „On selge, et investoritel jääb õhku palju küsimusi, kahtlusi, küsitavusi. Või on ka lihtsalt rahuldamata uudishimu selles osas, mismoodi mingid konkreetsed asjad käisid,“ selgitas ta.

Arco Vara teatel peavad väikeaktsionärid mõtlema ka sellele, et erikontrolli eest makstakse osalt nende rahaga. Nõgese sõnul tuleb selleks, et midagi saada, ka raha kulutada. „Ma arvan, et seal on piisavalt päris huvitavaid küsimusi, ju siis tuleb maksta.“

Tema sõnul on võimalik, et erikontrollist selgub hoopis, et Arco Varas on asjad paremad, kui tunduvad, või vastupidi, tuleb välja tehinguid, mis on imelikud, ja see annab aluse kelleltki kahjutasu nõuda. „Äkki kasvab investorite usk ettevõttesse, kui asjad selgemad on,“ pakkus ta.

Miks just Toomas Tool need küsimused küsis, mitte keegi teine? Miks mitte Teie ise?„Ega need küsimused ei ole õhust. Nende küsimuste leidmine ja nendele vastuste saamine ei ole kõigil võimalik. Selleks, et üldse selliseid küsimusi tõstata, peab olema üle 5protsendine osalus (Arco Varas - toim.),“ selgitas aktsionär. Nõges lisas, et ega peale tema ja Tooli nii suure osalusega aktsionäre, kes neid küsimusi tõstatada võiks, olegi. „Kindlasti on nende küsimuste küsimine ka kulukas. Vaevalt, et Toomas Tool istub diivanil ja mõtleb, mis see või teine küsimus olla võiks. Ma arvan, et asju on ikka põhjalikult uuritud ja see ei ole tasuta,“ ütles ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474