12. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tooli firma kaalub kohtuteed

Arco Vara tänasel aktsionäride koosolekul ärimees Toomas Tooli ettevõtet Baltplast esindanud vandeadvokaat Aivar Pilv teatas, et nad kaaluvad tõsiselt erikontrolli läbiviija määramise vaidlustamiseks kohtu poole pöördumist. 

Pilve teatel on Arco Vara juhtkonna ja audiitorbüroo Ernst & Young Balticsi poolt tänasel koosolekul avaldatud väited erikontrolliks väljapakutud audiitorbüroo sõltumatuse kohta vastuolus elementaarsete põhimõtetega sõltumatusest, läbipaistvusest ning erapooletusest. 

Pilve hinnangul pole erikontrolli objektiivsus tõsiseltvõetav olukorras, kus aktsionäri taotletud erikontrolli viib läbi sama audiitorbüroo, kelle auditeeritud perioodi jääb ka suur enamus tehinguid, mille majanduslikus põhjendatuses on tõsine kahtlus tekkinud.

„Sisuliselt on tegemist olukorraga, kus audiitorid asuvad iseenda poolt eelnevalt antud arvamust  kontrollima tehingute suhtes, mille osas nad märkusi pole teinud, aga aktsionäridel on rida tähelepanekuid ja küsimusi, millele pole senini saadud ettevõtte juhtkonnalt selgeid ja läbipaistvaid vastuseid,“ märkis Pilv.

„Asjaolu, et börsiettevõtte enamusomanikud püüdsid igal juhul välistada sõltumatu audiitorbüroo nimetamist erikontrolli läbiviijaks, jätab mulje, et pigem asutakse otsima õigustust nii majandustehingutele kui ka senistele audiitorarvamustele kui objektiivset analüüsi teostama,“ lisas ta.

 Lisaks ilmnes Pilve sõnul tänasel üldkoosolekul, et Arco Vara juhtkond pole valmis avatult ja selgitavalt vastama aktsionäride küsimustele ettevõtte majandustegevuse ja 2010. aasta majandusaasta aruandes kajastatud tehingute kohta. Nendest asjaoludest tulenevalt kaalub Baltplast OÜ Pilve teatel tõsiselt erikontrolli läbiviija määramise vaidlustamiseks kohtu poole pöördumist.   

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474