25. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kliimaseade OÜ ei ole palka tõstnud 

Baltic Heating Systems OÜ ja Kliimaseade OÜ juhatuse liikme ja omaniku Alar Suuväli sõnul ei ole ta oma ettevõttes palku tõstnud ning palgatõus sõltub edaspidi müügist.

„Ma ei ole üldse viimase aasta jooksul palka tõstnud ja tulevik näitab, kas üldse tõstame,“ lausus Suuväli. Ta lisas, kui nad saavad oma teenust õiglase hinnaga müüa, siis nad loomulikult tõstavad ka palka.

„Töötajate poolt on tunda küll survet, aga ma ei tea, kuivõrd palju üldse konkurendid palka tõstavad,“ sõnas Suuväli.

Suuväli sõnul on palga tõstmine suhteline. „Kui vahepeal ettevõtted üldse palka ei maksnud, siis tekib väga lihtsalt 4,5% tõus,“ rääkis Suuväli.

Statistikas pidi olema kõige suurem vale aus vale, niimoodi õpetati Suuväli sõnul ülikoolis. „Mulle tundub, et ka see statistika läheb sinna valdkonda,“ märkis Suuväli.

Ettevõtja lisas, et tema ettevõttes on palgad olnud stabiilsed, sest majanduslanguse ajal ei ole ettevõtte palku langetanud.

Statistikaamet teatas, et keskmine brutokuupalk oli 2011. aasta I kvartalis 792 eurot (12 397 krooni) ja brutotunnipalk 4,87 eurot (76,20 krooni). Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes tõusis keskmine brutokuupalk 4,5% ja brutotunnipalk 2,3%.

Keskmine brutokuupalk ilma ebaregulaarsete preemiate ja lisatasudeta tõusis 2010. aasta I kvartaliga võrreldes 3,2%. Samas ebaregulaarsed preemiad ja lisatasud palgatöötaja kohta tõusid keskmiselt 57,9%. Keskmine brutokuupalk tõusis 2010. aasta I kvartaliga võrreldes kõige enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise tegevusalal (18,9%)

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474