27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lukoil laiendab saladuskatte all haaret

Vene naftafirma Lukoil on maksnud ligi 1,8 miljardit dollarit ettemaksuna tehingute eest, millega omandatakse ilmselt naftamaardlaid või naftatöötlusettevõtteid.

Pole teada, kellele suured summad üle kanti, sest Lukoil keeldub info avaldamisest enne tehingute lõpuleviimist, kirjutas ajaleht Vedomosti. Teada on vaid see, et 1,76 miljardit dollarit kulus tehingule välismaal ja 18 miljonit tehingule Venemaal.

Spekulatsioonide tasemel on seostatud suurostu Kasahstaniga, kuid mingit täpsemat infot selle kohta pole. Aprillis ostis Lukoil osaluse projektis Hanoi Trough-02 (??-02), mille raames hakatakse naftat ammutama Vietnamis. Veebruaris sai teatavaks, et Lukoil hakkab majandama kahte nafta ja gaasi leiukohta Rumeenias Musta mere rannikul.

Lukoili naftatoodang on aasta-aastalt vähenenud. 2010. aastal vähenes toodang 2009. aastaga võrreldes 1,7%, kuid tänavu esimeses kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes tervelt 5,1%.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474