31. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aprillis kattis Eestis, Lätis ja Leedus toodetud elekter kogu Baltikumi tarbimise

Käesoleva aasta aprillis toodeti Eestis elektrit 779 GWh, mis on võrreldes eelmise aastaga 3% rohkem.  Kodumaine elektritoodang ületab tarbimist ligi 22% võrra, teatas Elering.

Eleringi kinnitusel jäi vaatamata selle aasta veidi soojemale keskmisele õhutemperatuurile kuu kokkuvõttes elektritarbimine samale tasemele (636 GWh) kui eelmise aasta aprillis.

Kogu Baltikumis tarbiti käesoleva aasta aprillis 1959 GWh elektrienergiat, mis oli ligikaudu samal tasemel ka aasta tagasi. Baltikumis toodeti summaarselt aprillis 1971 GWh elektrit, mis moodustas positiivse saldo sarnaselt eelmise aasta aprillikuuga.

Aprillis ületas elektri tootmine sisemaist tarbimist nii Eestis kui Lätis, sh kasvas Lätis aprillis elektrienergia tootmine suurvee tõttu võrreldes märtsiga 48%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga aga langes 2%.

Leedu defitsiit oli aprillis 546 GWh ning võrreldes aastataguse perioodiga kasvas defitsiit 8%. Leedu tarbimisest tuli 69% katta elektri impordiga, sealhulgas enamus impordist jaotus ligikaudu võrdselt Läti ja Venemaa vahel.

Võrreldes aastataguse perioodiga kasvas aprillis elektri eksport Eestis 12% ning summaarseks ekspordiks kujunes 402 GWh, millest 61% eksporditi Soome.

Aprillikuu summaarne import oli aga 273 GWh, millest 90% moodustas import Lätist, 9% Leedust ja 1% import Soomest.

Elering on sõltumatu ja iseseisev Eesti elektrisüsteemihaldur, mille peamiseks ülesandeks on kindlustada Eesti tarbijatele igal ajahetkel kvaliteetne elektrivarustus.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474