21. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kivifirma juht: pangast saab soodsamat kindlustust välja pressida

Olen viimasel ajal läinud kergema vastupanu teed ning kasutanud maaklerfirma abi, vastas Tartumaal Kärknas betoonist tänava- ja äärekivide tootja ASi Ikodor juhataja Jüri Truus küsimusele, kuidas ta kindlustusandjat valib ja kas erinevaid pakkumisi on lihtne võrrelda.

„Ise hinnapakkumiste võrdlemine võtaks mul endal liiga palju aega,“ põhjendas Truus maaklerite kasutamist ettevõtte vara kindlustamisel. „Maaklerid otsivad või küsivad pakkumisi ja näitavad mulle ära, et näe, sellist rida me küsisime ja pakkumised on sellised.“

Truusi sõnul kasutavad nad IIZI Kindlustusmaakler ASi teenust. „Millegipärast ei saa me neilt aga Ergo pakkumisi ja seega, kui ma tahan teada Ergo pakkumist, siis pean ma seda eraldi küsima,“ lisas Truus.

Äripäeva päevaküsimuse ajendiks oli tänane kaanelugu kindlustusseltside liidu soovist muuta kindlustustegevuse seadust, et pankade kindlustusseltsidel ei oleks laenukliendi vara kindlustamisel eelist.

Truus meenutas, et kui ta autot liisis, siis pank pakkus kõigepealt enda liisingufirmat. „Kuna pank pakkus kogu paketti, siis tundus see mulle mugavam variant ja ma valisin pakutu,“ rääkis ta.

Samas rääkis Truus, kuidas nende firma müügimees käitus endale autot liisides. „Ta ei olnud panga pakutuga rahul, võttis mujalt pakkumisi ja ütles panga poolsele kindlustajale, et kuule, kas tahad kindlustada või ei taha – muidu ma lähen minema,“ rääkis Truus. „Selle peale tuli pank kohe vastu ja tegi uue pakkumise, mis oli ligi 20 protsenti odavam. Nii et annab pangast välja pressida küll soodsamat pakkumist. Paljud inimesed, eriti kui on firmaga tegu, ilmselt ei viitsi sellega tegeleda.“

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474