5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riisalu: Eesti Energia ülbus on üle igasuguse piiri

Eesti Energia ülbus on läinud üle igasuguse piiri, ütles riigikogulane Aivar Riisalu (Keskerakond) elektri hinnatõusu ümber salatsemise kohta.

 „Täna olen selles mõttes kuri, et mina parlamendi liikmena ei saa vastust sellele, kui palju Eesti Energia on kulutanud meie kui klientide raha USAs, Jordaanias, börsi IPO ettevalmistamisel. Kes vastutab selle eest, et 9 miljonit eurot maksnud IT-hange ei ole võimaldanud mul kaks kuud anda elektrinäitusid, mistõttu saan Eesti Energialt prognoosarveid jne. Küsimusi jätkuks kauemaks,“ põhjendas Riisalu.

Riisalu ei mõista enda väitel, miks ka kõige sügavama kriisi ajal riigi kõige kasumlikumana püsinud ettevõte jälle hinda juurde küsib ja millega seda põhjendab.

Ta lisas, et tal polevat midagi selle vastu, kui hinnad tõusevad. „Loomuliku kapitalismi osana nad aegajalt kipuvad tõusma, aga tänases olukorras, kus Eesti Energia klient ei suuda enam ühel hetkel seda teenust tarbida aga tal ei ole ka valikuid, siis sel hetkel on see kõik täiesti mõttetu, mille nimel on nad elanud,“ sõnas Riisalu.

Rahvasaadik ootab enda sõnul Eesti Energialt selgitust, sest riigifirma peab eelkõige varustama riigi rahvast ja ettevõtteid elektriga. „Kui tal on muud ärid kusagil,  mis nõuavad meie taskust rohkem ja rohkem raha, siis ma tahaks teada, miks neid ei tõsteta eraldi. Miks nad ei ole lahti haagitud Eesti inimeste rahakotist? Ma jään seda võitlust võitlema, ma ei saa sellega nõus olla,“ põhjendas Riisalu.

Ta märkis, et nüüd oleks aeg sealmaal, et EE juht Sandor Liive võiks tulla ja nagu mees mehega rääkida, mis siis tegelikult toimub.

Eesti Energia esitas  Konkurentsiametile analüüsimiseks põlevkivi ja elektrienergia hinnad ning müügimarginaali. Eesti Energia Kaevanduste ja Narva Elektrijaamade hinnad on kulupõhised ning nende ülevaatamise vajaduse tingib keskkonnamaksude tõus. Uued hinnad jõustuvad kõige varem 2012. aasta alguses. Muudatuste tulemusena tõuseks taotluse kinnitamise puhul levinuimas Kodu 1 hinnapaketis keskmine igakuine elektriarve ca 1,6 eurot ehk ligi 6%. Eesti Energia jääb vastuse võlgu, kui palju tõuseb elektri hind, põhjendades seda sellega, et ei hakka inimesi erinevate numbritega eksitama ning segadust tekitama.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474