14. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ovsjannikovil kahtlustus mitmes erinevas kuriteos 

Kaitsepolitsei pidas üleeile kinni Narva linnavolikogu liikme Fjodor Ovsjannikovi ja Narvas tegutseva ettevõtja, keda kahtlustatakse mitmetes erinevates kuritegudes, teatas Viru Ringkonnaprokuratuur.

Eile taotles Viru Ringkonnaprokuratuur kinni peetud isikute vahistamist eeluurimise ajaks, kohus rahuldas prokuröri taotluse.

Fjodor Ovsjannikovi kahtlustatakse konkurentsi kahjustav kokkulepe sõlmimises ja kooskõlastatud tegevuses, millega otseselt või kaudselt määrati kindlaks kolmandate isikute suhtes hinna- ja muid kauplemistingimusi ning jagati kaubaturg (Narva linn) (KarS § 400 lg 1). Samuti kahtlustatakse teda mõjuvõimuga kauplemises (KarS § 298(1)) ja mõjuvõimuga kauplemise katses. Lisaks eelnenule kahtlustatakse teda ametiisiku poolt talle lubatud vara vastuvõtmisega nõustumises, mis on toimepandud nõudmisega ja suures ulatuses vastutasuna selle eest, et ametiisik oma ametiseisundit kasutades paneb toime seadusega lubatud teo (KarS  293 lg 2 p 2,4) ning rahapesus (KarS § 394 lg 1).

Kinni peetud ärimeest kahtlustatakse samades kuritegudes, välja arvatud pistise võtmine. ERRi uudisteportaali andmetel on tegu ehitusärimehe Gennadi Fanforaga.

Kinnipidamised on seotud kriminaalasjaga, mille raames uuritakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimist Narva linnas ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete vahel ja selle täpseid asjaolusid ja seotud isikute ringi.

Käesoleval ajal ei ole võimalik rohkem kriminaalasja kohta andmeid avaldada.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474