14. juuli 2011

Ovsjannikovil kahtlustus mitmes erinevas kuriteos 

Kaitsepolitsei pidas üleeile kinni Narva linnavolikogu liikme Fjodor Ovsjannikovi ja Narvas tegutseva ettevõtja, keda kahtlustatakse mitmetes erinevates kuritegudes, teatas Viru Ringkonnaprokuratuur.

Eile taotles Viru Ringkonnaprokuratuur kinni peetud isikute vahistamist eeluurimise ajaks, kohus rahuldas prokuröri taotluse.

Fjodor Ovsjannikovi kahtlustatakse konkurentsi kahjustav kokkulepe sõlmimises ja kooskõlastatud tegevuses, millega otseselt või kaudselt määrati kindlaks kolmandate isikute suhtes hinna- ja muid kauplemistingimusi ning jagati kaubaturg (Narva linn) (KarS § 400 lg 1). Samuti kahtlustatakse teda mõjuvõimuga kauplemises (KarS § 298(1)) ja mõjuvõimuga kauplemise katses. Lisaks eelnenule kahtlustatakse teda ametiisiku poolt talle lubatud vara vastuvõtmisega nõustumises, mis on toimepandud nõudmisega ja suures ulatuses vastutasuna selle eest, et ametiisik oma ametiseisundit kasutades paneb toime seadusega lubatud teo (KarS  293 lg 2 p 2,4) ning rahapesus (KarS § 394 lg 1).

Kinni peetud ärimeest kahtlustatakse samades kuritegudes, välja arvatud pistise võtmine. ERRi uudisteportaali andmetel on tegu ehitusärimehe Gennadi Fanforaga.

Kinnipidamised on seotud kriminaalasjaga, mille raames uuritakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimist Narva linnas ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete vahel ja selle täpseid asjaolusid ja seotud isikute ringi.

Käesoleval ajal ei ole võimalik rohkem kriminaalasja kohta andmeid avaldada.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474