20. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sildmäe järsk kukkumine

Eksmajandusministrist ettevõtja ja Hansapanga ühe asutaja Toomas Sildmäe ärid kisuvad kiiva.

Kinnisvaraarendusega tegelenud firmat Goodland Holding ja selle tütart Novatex Arendust üritas Sildmäe ebaõnnestunult saneerida, kuid otsustas lõpuks käega lüüa ning firmad offshore-piirkonnana tuntud Marshalli saartel registreeritud firmale müüa. Sildmäe firma Finest Group kontrolli all olnud Goodland Holdingu omanikuks sai mais ELF Entertainment Inc.

“See firma on müüdud ja unustatud,“ vastab Toomas Sildmäe telefonis küsimusele Novatex Arenduse ja Goodlandi kohta. Mis firmaga on Marshalli saartele registreeritud ELF Entertainment Inc näol tegemist ja kuidas ta probleemsetesse firmadesse nii kaugelt maalt investori leidis, seda Sildmäe ei ütle. Kinnitab vaid, et temaga sel firmal mingit seost ei ole. Kõikidele küsimustele vastuseid saada ei õnnestu, kuna ärimees tänab kõne eest ning lõpetab selle kiirelt.

Sildmäe kuulus aastaid Äripäeva rikaste edetabeli tippu. 2005. aastal oli Sildmäe Äripäeva rikaste edetabelis neljandal ja 2006. aastal viiendal kohal, seljatades kõik teised hansapankurid. 2006. aastal hindas Äripäev Sildmäe vara väärtuseks 1,6 miljardit krooni. Eelmisel aastal ilmunud edetabelis oli Sildmäe vara väärtus aga langenud 293 miljoni kroonini. Hansapanga asutajatest esimesena kukkus rikaste edetabelist välja Tõnu Laak, kes ebaõnnestus spaa-äriga. Sildmäe on Laagi kõrval teine kunagi Eesti mõjukaimaks ärigrupiks peetud seltskonnast, kes on teinud viimastel aastatel läbi suure languse.

Hansapanga asutajate sekka kuulunud kunagise eduka hotelliärimehe kiirest ärilisest allakäigust loe põhjalikumalt ajakirjanik Kadrin Karneri kirjutatud artiklit täna ilmunud Äripäevast.

Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474