22. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oslo kesklinnas võimas plahvatus

Norra pealinna Oslo südames kärgatas reedel võimas plahvatus, mis lõhkus valitsushoone aknad, kus asub ka peaministri büroo.

Peaminister Jens Stoltenberg plahvatuses kannatada ei saanud. Pealtnägijate kirjeldusel asus plahvatuse kese peaministri büroo ning nafta- ja energiaministeeriumi vahel. Mõlemad hooned said tõsiseid purustusi – peaministri büroo 17-korruselisel hoonel purunesid pea kõik aknad ning naftaministeeriumi hoone süttis. Tegu võis olla autopommiga, BBC andmeil sai plahvatuses surma vähemalt seitse inimest ja umbes kümme vigastada.

Plahvatuse järel ründas politseinikuks rõivastunud kurjategija paar tundi hiljem Oslo lähistel saarel asuvat tööpartei noortelaagrit, avades noorte pihta tule. Hukkus vähemalt kümme inimest, paljud said vigastada. Paljud püüdsid saarelt ujudes põgeneda. Täielikku ülevaadet kannatanutest politseil veel ei ole, kuid tõenäoliselt hukkunute arv kasvab.

Tulistaja, umbes 30-aastane norralane, on arreteeritud. Teo motiive ei osanud Norra ametivõimud laupäeva esimestel hommikutundidel veel kommenteerida. BCC-le antud intervjuus ütles Oslo linnapea, et tulistaja võis olla ka pommiplahvatuse korraldaja.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474