22. juuli 2011

Oslo kesklinnas võimas plahvatus

Norra pealinna Oslo südames kärgatas reedel võimas plahvatus, mis lõhkus valitsushoone aknad, kus asub ka peaministri büroo.

Peaminister Jens Stoltenberg plahvatuses kannatada ei saanud. Pealtnägijate kirjeldusel asus plahvatuse kese peaministri büroo ning nafta- ja energiaministeeriumi vahel. Mõlemad hooned said tõsiseid purustusi – peaministri büroo 17-korruselisel hoonel purunesid pea kõik aknad ning naftaministeeriumi hoone süttis. Tegu võis olla autopommiga, BBC andmeil sai plahvatuses surma vähemalt seitse inimest ja umbes kümme vigastada.

Plahvatuse järel ründas politseinikuks rõivastunud kurjategija paar tundi hiljem Oslo lähistel saarel asuvat tööpartei noortelaagrit, avades noorte pihta tule. Hukkus vähemalt kümme inimest, paljud said vigastada. Paljud püüdsid saarelt ujudes põgeneda. Täielikku ülevaadet kannatanutest politseil veel ei ole, kuid tõenäoliselt hukkunute arv kasvab.

Tulistaja, umbes 30-aastane norralane, on arreteeritud. Teo motiive ei osanud Norra ametivõimud laupäeva esimestel hommikutundidel veel kommenteerida. BCC-le antud intervjuus ütles Oslo linnapea, et tulistaja võis olla ka pommiplahvatuse korraldaja.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474