31. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lukoili kasum kasvas 67%

Venemaa suuruselt teine naftatootja OAO Lukoil teatas 67% kasvanud teise kvartali puhaskasumist tänu toornafta hinna tõusule.

Moskvas baseeruva firma puhaskasum kasvas 3,25 miljardi dollarini, olles aasta tagasi samal ajal kõigest 1,95 miljardit. Tulemus pühkis minema ka Bloombergi poolt küsitletud analüütikute prognoosid, kes keskmiselt nägid 2,95 miljardi dollarilist kasumit.

Lukoil on otsimas võimalusi laieneda rahvusvaheliselt, sest firma traditsioonilised Lääne-Siberi naftaväljad vananevad ja Põhja-Venemaal koos ConocoPhillipsiga arendatud väljad toodavad oodatust vähem toornaftat.

Firma tootmismaht kukkus 4,7% võrra, võrdudes 2,14 miljoni barreliga päevas. Maagaasi tootmismahud kasvasid 0,3%, 4,53 miljardi kuupmeetrini.

"Me ootame huviga firma uuendatud 2011-2012. aasta tootmismahtude väljavaadet," teatas eile UralSib Financial klientidele. "Me jätkuvalt eelistame Lukoili Rosneftile, kuna meile meeldib esimese rahavood ja rahvusvaheline potentsiaal." Rosneft on Venemaa suurim naftatootja.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474