28. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon otsis läbi ka Eesti Gaasi

Euroopa Komisjon korraldab läbiotsimisi Gazpromilt maagaasi importivates ettevõtetes ning teiste hulgas otsiti läbi ka Eesti Gaasi peakontor.

Eesti Gaasi turundusjuht Marge Randmaa kinnitas ERRile, et Euroopa Komisjoni esindajad alustasid läbiotsimist eile ning jätkavad seda ilmselt ka täna. "Ma ei oskagi rohkem kommenteerida, tagasiside peaks tulema Euroopa Komisjoni poolelt," sõnas ta.

Euroopa Komisjoni pressiteates märgiti, et läbiotsimised on seotud gaasi importimise konkurentsireeglite võimaliku rikkumisega Kesk- ja Ida-Euroopas. Samas teatatakse, et läbiotsimised ei pruugi tingimata süüdistusi kaasa tuua.

Euroopa Komisjon korraldas teisipäeval mitmes Gazpromilt gaasi importivas Lääne-Euroopa firmas läbiotsimise. Muu hulgas otsiti läbi Vene gaasitootja Gazpromi Berliinis asuv tütarfirma Gazprom Germania, samuti Tšehhis asuv Gazpromi tütarfirma Vemex ning energiafirmad E.ON, RWE, OMV ja PGNiG.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474