28. september 2011

Euroopa Komisjon otsis läbi ka Eesti Gaasi

Euroopa Komisjon korraldab läbiotsimisi Gazpromilt maagaasi importivates ettevõtetes ning teiste hulgas otsiti läbi ka Eesti Gaasi peakontor.

Eesti Gaasi turundusjuht Marge Randmaa kinnitas ERRile, et Euroopa Komisjoni esindajad alustasid läbiotsimist eile ning jätkavad seda ilmselt ka täna. "Ma ei oskagi rohkem kommenteerida, tagasiside peaks tulema Euroopa Komisjoni poolelt," sõnas ta.

Euroopa Komisjoni pressiteates märgiti, et läbiotsimised on seotud gaasi importimise konkurentsireeglite võimaliku rikkumisega Kesk- ja Ida-Euroopas. Samas teatatakse, et läbiotsimised ei pruugi tingimata süüdistusi kaasa tuua.

Euroopa Komisjon korraldas teisipäeval mitmes Gazpromilt gaasi importivas Lääne-Euroopa firmas läbiotsimise. Muu hulgas otsiti läbi Vene gaasitootja Gazpromi Berliinis asuv tütarfirma Gazprom Germania, samuti Tšehhis asuv Gazpromi tütarfirma Vemex ning energiafirmad E.ON, RWE, OMV ja PGNiG.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474