6. oktoober 2011

Analüütik Apple´ist: ikooni enam pole, osta Nokiat

Analüüsimaja Pareto Öhmani analüütik Helena Nordman-Knutsson hindab oma ülevaates täna, et Apple'i suurim väljakutse tulevikuks pärast Steve Jobsi surma on leida tööle loomingulisi inimesi, kellel on visioonid, kirjutab Arvopaperi.

"Steve Jobs oli karismaatiline juht ja turundusgeenius. Nüüd sõltub Apple organisatsioonist, kas ta suudab teha tulevikus sama, mida Jobs minevikus. On võimalik, et Apple on võimeline arendama mobiiltelefonidele midagi uut iPhone'i sarnast, kuid see võimalus on siiski väike," sõnas Nordman-Knutsson.

Analüütik kommenteeris ka Apple'i iPhone'i teisipäevast 4S-i turuletoomist, märkides, et ainult Apple võib tuua vana telefoni uuesti turule.

"See on märk sellest, kui hästi Apple´is mõistatakse, mida tarbijad tahavad. See ilmestab ka vana põlvkonna iPhone-telefonide kõva nõudlust."

Nordman-Knutsson lisas, et Apple'i võimalik ebaedu tulevikus pakuks eriti suuri võimalusi Nokiale.

"Nokia on olnud nutitelefoniturult väljas mõnda aega. Võib arvata, et ilma Steve Jobsi visioonideta turule uusi iPode, iPade, iPhone'e või iTunes'e ei tule. Ikooni ei ole enam, ostke Nokiat," ütleb ta ülevaate lõpuks.

***

Muid uudiseid lühidalt.

Avalikkuse ette ilmus jälle uus Nokia Windows Phone mudel - Nokia Sun. Varem on juba levinud uudised mudelitest Searay, Sabre ja Ace. Uus mudel meenutab teisi Windows Phone operatsioonisüsteemi kasutavaid telefone ning sisaldab 3,7tollist puudetundlikku ekraani ja 16 gigamälu.

Soome majandus kasvas juulikuus 0,2% võrreldes eelmise kuuga ning 4,9% võrreldes sama kuuga aasta tagasi. Juunikuu täpsustatud aastane majanduskasv oli 2,8%.

Aktia bank langetas Soome majanduskasvuprognoosi, aga on siiski optimistlikum kui mõned teised. Aktia ootab Soome majanduse kasvuks järgmisel aastal 1,4%. Majanduslanguse tõenäosus on Aktia järgi kõrge, 40%. Selleks aastaks prognoosib Aktia majanduskasvuks 2,8%, kui veel maikuus oli prognoos 3,8%.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 16:30 1,30% tõusus ning kell 16:17 oli Nokia aktsia 0,77% tõusus.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kell 16:17 seisuga.

Tõusjad: Vacon +5,05%, Rautaruukki +4,95%, M-real B +3,92%, Wärtsilä +3,69%, Citycon +3,63% Martela A -2,14%, TeliaSonera -2,29%, Lemminkäinen -2,70%, F-Secure -3,79%, Aspocomp Group -3,85%

Langejad:

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474