19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumi klientidel Tallinnas kallineb toasoe üle 40%

Osadel Fortum Termesti klientidel Tallinnas kallineb novembrist toasoe enam kui 40 protsenti.

Põhja-Tallinnas hakkavad Fortumi kliendid varasema hinna 43,55 eurot megavatt-tund asemel maksma 61,66 eurot. Nõmmel oli senine hind 51,21 eurot, uueks hinnaks on 61,62 eurot, seisab konkurentsiametilt Fortum Termestile väljastatud loas.

Kesklinnas ja Pirital maksavad Fortum Termesti kliendid 60,8 eurot, Laagris 66,88 eurot, nende jaoks hind ei muutunud.

ERRi teatel on ASil Tallinna Küte üle linna üks määr, ent võrreldes Fortumiga oli see juba varem kõrgem: senise 57,51 euro asemel hakkavad Tallinna Kütte kliendid maksma novembrist megavatt-tunni eest 59,73 eurot.

Fortum tunnistas, et hinnatõusu näol on tegu ebameeldiva uudisega nende klientidele, samas märkis ettevõte, et viimaste aastate jooksul on energiakandjate hinnad muutunud väga olulisel määral: tõusnud on nii elektri, puiduhakke kui ka maagaasi hinnad.

"Vaatamata sellele, et gaasi maksumus langes 2010. aasta teisel poolel, on selle aasta aprillist tõus olnud juba üle 35%," põhjendas Fortum Termest hinnatõusu ja lisas, et viimase kahe aasta jooksul on aga gaasi maksumus ligi kahekordistunud.

Soojuse hind Fortum Termesti piirkondades on erinev mitmel põhjusel. Esiteks on erinevates piirkondades kasutusel erinevad kütused. Teiseks on erinevused katlamajades, kaugküttevõrkudes ja tarbijate küttesüsteemides. Kolmandaks mõjutab hinda selle kooskõlastuste taotlemine konkurentsiametilt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474