26. oktoober 2011

Katlamajade ehitaja: tellija pangalaen annab meile rohkem tööd

Kui laenutingimused on lihtsustunud või lihtsustumas, on see alati positiivne signaal neile, kel on mõistlik koht laenuraha paigutamiseks, ütles katlamajade ehitusega tegeleva ASi Napal omanik ja juht Toomas Laanpere.

"Me ise ei pea praegu laenama, aga tore, kui meie partneritele ja tellijatele on see võimalus kergemaks tehtud," lausus Laanpere. "Kui tellijad saavad laenata, siis saavad nad ka rohkem tööd lasta meil teha. Seega mingu meie konkurentidel ja tellijatel hästi, siis läheb meil ka võib-olla hästi."

Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kas pangad on hakanud lahkemalt laenu andma. Päevaküsimuse ajendiks oli Eesti Panga eilne teade, et ettevõtetele septembris väljastatud uute laenude maht oli viimase kolme aasta suurimaid. Varasemate kuudega võrreldes anti ettevõtetele rohkem eelkõige pikaajalisi laene ja liisinguid, mille käive ulatus septembris 226 miljoni euroni.

"Mis puudutab Eesti Panka, siis nagu keegi seda mainib, tuleb mulle kohe meelde ajakirjanduses läbi lipsanud väljend "250pealine lohe"," muigas Laanpere. "Siiani pole ei mina ega paljud minu tuttavad aru saanud, kuidas Eesti Pank võitleb Eesti turu ja Eesti tööstuse eest," lisas ta.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, kaubandus-tööstukoda ja tööandjate keskliit nimetasid tänavu septembris Napali kõige konkurentsivõimelisemaks ehitusettevõtteks.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474