2. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elmar Sepp küsib Tallinna Soojusele tähtsust juurde

ASi Tallinna Soojus nõukogu esimees Elmar Sepp on saatnud Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuule kirja, milles palub, et linnale kuuluv Tallinna Soojus muudetakse I kategooria tähtsusega ettevõtteks.

Seni on Tallinna Soojus olnud II kategooria ettevõte ning seda alates 2007ndast aastast. Esimesse kategooriasse kuuluvad Tallinnas näiteks Tallinna Autobussikoondis (TAK), Trammi- ja Trollibussikoondis ning mõlemad suured linnahaiglad. Mõistagi on kõrgema kategooria ettevõtete juhtidele ka ette nähtud suuremad palgad.

“ASi Tallinna Soojuse rendileandmisest on möödunud 10 aastat ning selle aja jooksul on ettevõte kandnud linna arvele kokku 30,2 miljonit krooni. Keskmiselt on äriühing linnale aastas sisse toonud 3,41 miljonit eurot. Tallinna Soojus on taganud linnale stabiilse rahavoo. Tallinna linnal ei ole olnud tarvidust oma eelarvest teha väljamakseid Tallinna Soojuse toetamiseks. Viimasel viiel aastal on rajatud või uuendatud 44,9 km soojatorustikke,” kirjutas Sepp. “Tallinna Soojus on elanikkonna teenindamise seisukohast sama oluline ettevõtte kui bussi- või elektritranspordi ettevõtjad. Tulenevalt eelöeldust on põhjendatud Tallinna Soojuse määramine I kategooriasse”.

Kui Elmar Sepp teenis eelmisel aastal Tallinna Soojuse nõukogu juhtimise eest 78 300 krooni (6524 eurot), siis näiteks I kategooria ettevõtte TAKi nõukogu juht Taavi Aas sai selle töö eest palka 104 400 krooni (8699 eurot). Märgatavad palgakäärid on ka I ja II kategooria ettevõtete juhatuse liikmete tasudes.

Elmar Sepp jäi oma ettepanekut kommenteerides väga napisõnaliseks: “Ei, ei ole Tallinna Soojuse teenused aastatega muutunud. Situatsioon on muutunud kogu selles kategooriate tabelis, osad ettevõtted on sealt hoopis kadunud. Mõelge ka enne, kui helistate. Head-aega!”

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474