24. november 2011

Taastuvenergia toetuste langust annab oodata

Keskerakondlasest riigikogu liikme Lembit Kaljuvee hinnangul juhtis õiguskantsler Indrek Teder oma kõnes õigele asjale tähelepanu, kui palus riigil olla ettevaatlik, et ta ei tõstaks tuulest elektri tootmise läbimõtlematu suurendamisega põhjendamatult elektri hinda. Taastuvenergia toetuste kiiret langemist pole aga loota.

„Me räägime ainult sellest, et on dotatsioonid. Peale selle tarbija maksab kinni selle, et võrgu- ja alajaamade süsteem tuleb ümber ehitada. Ka need tehnilised ümbermuudatused tasutakse tarbija taskust,“ sõnas Kaljuvee.

Otsustajatel on asjad sealmaal, et riigikogu majanduskomisjon ootab majandusminister Juhan Partsi ettepanekuid taastuvenergia uute tasude kehtestamise kohta juba lähiajal.

Küll aga polnud reformierakondlasest riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas just üleliia optimistlik. „Samas on selge, et õigusriigina ei saa Eesti riik ühepoolselt rikkuda varem taastusenergia tootjatele antud lubadusi, mille baasilt on tehtud investeeringud, võetud laenud ja loodud töökohad,“ ütles Aas.

Teisalt nentis ta, et praegu kehtivad kõrged taastuvenergia toetused on tõepoolest toonud siia palju tuuleparke ja toetuste vähendamist saaks kaaluda uutel projektidel.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474