28. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tugev tuul põhjustab elektrikatkestusi

Tugeva tuule tõttu elektriliinidele murdunud puud ja oksad on põhjustanud elektrikatkestusi. Hetkel on rikete tõttu vooluta enam kui 13 300 Jaotusvõrgu klienti. Kõige rohkem on elektrikatkestusi Harjumaal Arukülas, Keilas, Viljandimaal, Pärnumaal ning Saare- ja Hiiumaal.

„Tegeleme täisvõimsusel elektrikatkestuste likvideerimisega, kuid tugeva tuule jätkumise tõttu tuleb samal ajal juurde ka uusi rikkeid,“ selgitas Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Rikete likvideerimisse on Jaotusvõrk kaasanud ka oma partnerite brigaadid, et taastada klientidele elektrivarustus esimesel võimalusel. Kokku kõrvaldab rikkeid 114 brigaadi. Piirkondades, kus liinid on saanud mitmeid kahjustusi, võib rikke parandamine kesta kauem. Et vooluühendust taastada, tuleb rikkebrigaadidel leida kõik rikkekohad, eemaldada liinilt puud, püstitada mastid ja parandada või vedada uus elektriliin.

Elektrikatkestustest palub Jaotusvõrk teada anda helistades või saates SMSi rikkenumbrile 1343. Samuti saab rikkest teada anda veebilehe www.energia.ee/katkestused kaudu. Et rikkekõnedele kiiremini vastata, on ajutiselt katkestatud klienditelefoni 1545 teenindamine. Kui elektririkete hulk väheneb, taastatakse ka klienditelefoni töö.

Rikkenumbrile helistades kuulete esmalt automaatvastaja infot teadaolevatest riketest helistaja piirkonnas ja nende kõrvaldamise orienteeruvast ajast. Kui automaatvastajale loetud tekst juba sisaldab kliendi piirkonna rikkeinfot, pole vaja rikkest klienditeenindajale teatada, kuna selle likvideerimisega juba tegeletakse. Kui automaatvastaja sõnum ei sisalda helistaja piirkonna riket, palub Jaotusvõrk helistajal jääda liinile ja ta ühendatakse klienditeenindajaga pärast automaatvastuse lõppu. Et vältida telefoniliini ummistumist, palub Jaotusvõrk korduvalt riketest mitte teada anda.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474