29. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa paadimeistrid teevad Horvaatia piirivalvelaevu

Laevaehitustehas Baltic Workboats, kes tegi Horvaatiasse väikeste laevade valmistamise tehase, sai sealse tütarettevõtte kaudu 4,3 mln eurose tellimuse.

Horvaatia piirivalvele ehitatakse siinses tehases üks 14 ja teine 26 meetri pikkune patrull-laev. Horvaatia tütarettevõttes saab teha väiksemaid, 6–10 meetri pikkusi töölaevu, kirjutas Meie Maa.

“Pigem sai firma Horvaatias loodud selleks, et sealsel turul oleks jalg ukse vahel. Me ei plaanigi seal seda toodangut teha, mis me siin teeme. Seal tehakse 6–10-meetrisi tööpaate, väikseid tollipaate. Meie mehed käivad seal abiks,” rääkis Baltic Workboatsi tegevjuht Margus Vanaselja. Tema hinnangul on nende Horvaatia tehases teine mentaliteet kui siin.

“Sealsetel klientidel on psühholoogiline eelistus kodumaise toodangu järele. Meie investeering, 4–5 miljonit krooni, on end õigustanud, kuid kõik on veel algusfaasis. Firma on nagu meie eelpost Balkanimaades. Eelpost, et siia tellimusi saada. Et meie firma oleks seal esindatud ja see esindus ka midagi teeb, mitte ei ole ainult müügikontor,” ütles Vanaselja.

Baltic Workboats osaleb juba nii Montenegro kui Albaania hangetel. “Firma loomine oli müügiprotsessi üks osa. Me ei oota sealt väga suuri kasumeid ja käibeid, pigem et olla turul kohal ja et järelhooldus oleks tagatud kohapeal,” teavitas tegevjuht.

Vanaselja sõnul neil rohkem sealses piirkonnas firmasid teha kavas pole. “Suund on Belgia, Inglismaa, Rootsi. Euroopast me esialgu välja ei lähe, siin on niipalju teha. Võibolla edaspidi. Pole ehk vaja ka liiga laiaks minna, pigem teha nendele hästi, kes meil on, et kvaliteet ei kannataks.”

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474