9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar vähendas Bankend Groupi üürimakset

Mullu üle kahe miljoni euro puhaskasumit teeninud Bankend Group sai Tallinna linnapealt Edgar Savisaarelt allkirja vanalinnas asuvate äriruumide üürihinna alandamiseks.

Molly Malones baarina tuntud, Vanalinnas aadressil Mündi tn 2 / Raekoja plats 10 / Saiakang 1 asuvate linnale kuuluvate äriruumide üürilepingu tähtaeg oli 15. veebruar 2013. aasta. Iga-aastaste tarbijahinnaindeksi muutuse tõttu oli üür tõusnud 32,18 euroni/m² kohta.

Sel sügisel taotles Bankend Group lepingu lõpetamist ning juba uue, viieaastase lepingu sõlmimist hinnaga 30 eurot ruutmeetri eest.

Kolmapäevasel linnavalitsuse istungil linnapea vastava korralduse ka allkirjastas. Sellega väheneb rendimakse 262 ruutmeetri suuruse pinna eest 570 eurot kuus.Bankend Group OÜ mullune konsolideeritud müügitulu oli 6,26 miljonit eurot ning puhaskasum 2,2 miljonit eurot. 

Korralduse seletuskirjas põhjendas Kesklinna valitsus üüri alandamist eelmise aasta märtsis tellitud eksperthinnanguga, mille järgi on üüri ülemine piir vanalinna kaubandus- ja teeninduspindadel 25.56 – 28.76 eurot/m² kohta kuus, millele lisanduvad kommunaalkulud ja muud maksed. 

Bankend Group omanikeks on Vjatšeslav Fursov, Jevgeni Kolesnikov, Natalja Kovaltšuk ja OÜ Karlenhof kaudu Aare Teder.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474