20. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristjan Rahu ostis enamuse Tallinna Elektrijaamast

Ettevõtja Kristjan Rahu firma Horn Invest ostis 90 miljoni euroga Dalkialt 85protsendilise osaluse ettevõttes Tallinna Elektrijaam OÜ, mis on Eesti üks suuremaid koostootmisjaamu.

Dalkia säilitab jaamas 15protsendilise osaluse ning jääb ka Tallinna Elektrijaama tehniliseks teenindajaks. Tehingu kogumaksumus on 90 miljonit eurot ja seda finantseerisid Swedbanki ja SEB Eesti üksused.

Kristjan Rahu on olnud Tallinna Küte ASi juhatuse esimees ja kaasosanik 2001. aastast ning Dalkiale kuuluva Eraküte AS juhatuse esimees ja kaasosanik 1999. aastast.

„Muudatus omanike ringis tuleneb Dalkia globaalsest strateegiast, mis viis müügiläbirääkimisteni. Meil on hea meel, et uus omanik on Kristjan Rahu, kes on Eesti energiasektoris kogenud ning professionaalne ettevõtja,“ ütles Dalkia Internationali Balti riikide juht Jean Sacreste.

„Minu soov panustada Eesti energiasektori arengusse vastas Dalkia kavatsustele leida jaamale uus omanik ning asjatundliku meeskonna najal hoiame käigus efektiivset koostootmisjaama, et varustada kliente taastuvast toorainest toodetud elektri- ja soojusenergiaga,“ ütles Horn Invest OÜ omanik Kristjan Rahu.

Ettevõtet pakuti 50 investorile

Horn Invest OÜ osutus edukaks pakkujaks rahvusvahelisel konkursil, mille käigus tehti ostupakkumine Tallinna Elektrijaama omandamiseks rohkem kui 50 potentsiaalsele investorile. Tehingu müüginõustaja oli investeerimispank SEB Enskilda.

Dalkia juriidiline nõustaja Prantsusmaal oli advokaadibüroo De Pardieu Brocas Maffei ning Eestis advokaadibüroo Borenius. Ostja juriidiline nõustaja oli advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets.

Tallinna Elektrijaam kasutab energiatootmiseks turvast ja puiduhaket ning jaama elektritootmise koguvõimsus on 25 MW ning soojatoomisel 49 MW.

Dalkia on tegutsenud Eestis rohkem kui kümme aastat, juhtides energia tootmist ja kohalikku jaotamist tütarettevõtete Tallinna Küte AS ja Eraküte AS kaudu.

Veolia Environnement and Electricité de France’i (EDF) tütarettevõte Dalkia on Euroopa juhtiv energiateenuste pakkuja avalikule sektorile ja ettevõtetele. Dalkial on ligi 53 500 töötajat 42 riigis ning ettevõtte käive oli 2010. aastal 8,6 miljardit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474