23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amet: elektrimüüjad manipuleerivad tarbijatega

Tarbijakaitseameti hinnangul kasutavad elektrimüüjad neid usaldavaid tarbijaid ära.

„Tõepoolest, kui on tegemist tüüplepingutega, siis sellistes olukordades on ettevõtetel rohkem teadmisi, kui on tarbijal. Tarbija üldjuhul usaldab ettevõtet ja usaldab ka neid tingimused, mis on kirja pandud, et nad on kooskõlas kõikide õigusaktidega,“ lausus Turetski küsimusele, kas elektrimüüjad manipuleerivad tarbijatega.

See, et Eesti Energia sõlmib tarbijatega kolmeks aastaks lepinguid, on Turetski hinnangul õiguspärane. „Tähtajalisi lepinguid on võimalik sõlmida. See ei ole keelatud. Küsimus on nendes lõpetamise tingimusest. Ainuke piirang on see, et teatada tuleb 30. päeva ette,“ selgitas Turetski.

Turetski rõhutas, et see põhimõtte kehtib ainult energia müügi kohta. Küsimusele, kelle tegemata töö see on, et ettevõtted kasutavad hetkel avatud elektriturgu enda kasuks ära, vastas Turetski, et iga ettevõtte kehtestab ise lepingutingimused. "Kõik tingimused peavad olema kooskõlas kehtiva seadusega. Lõpetamise osa puudutab elektri- ja soojusenergia müüki,“ märkis Turetski.

Võlaseaduses on paragrahv 234 lõige kolm , mis sätestab elektri- ja soojusenergia lepingu tähtajalise ja tähtajatu üles ütlemise, lisas ta.

Tarbijakaitseamet leidis elektrimüüjate avatud turu müügilepingute tingimustes puudusi ning palus ettevõtetel need kõrvaldada.

Päris lõpule on amet jõudnud Eesti Energia ja 220 Energia avatud turu elektrilepingute analüüsiga. Elektrum Eesti tingimused on läbivaatamisel. Turetski märkis, et annavad teada Elektrum lepingutingimuste kohta hinnangut nii pea kui võimalik.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474