23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saudi Araabia: panustame taastuvenergiale

Saudi Araabia esindaja prints Turki Al Faisal Al Saud ütles, et neil on plaanis vähendada fossiilsete kütuste tarbimist ja hakata elektrienergiat tootma taastuvatest allikatest, kirjutas Oilprice.com.

Praegu toodab Saudi Araabia peaaegu kogu vajamineva energia fossiilsetest kütustest – kaks kolmandikku naftast ja ülejäänud maagaasist.

„Nafta on meile palju väärtuslikumana maapõues, kui kütuseallikana. Kui me jõuaksime sinna, kus saaksime fossiilsed kütused asendada ning kasutada naftat teiste kasulike toodete valmistamiseks, oleks see maailmale väga hea,” ütles prints. „Ma loodan, et see juhtuks minu eluajal, kuid ma ei usu seda.”

Hetkel otsib Saudi Araabia taastuvenergia võimalusi, milles päikeseenergial nähakse suurt osakaalu. Samuti on kuningriik sõlminud vastastikulise mõistmise memorandumi Argentiinaga, et arendada tuumaenergiat.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474