24. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoontoodete tootja: pooleks aastaks oleme tööga kindlasti kindlustatud

Meil on tööd lähemaks 4-5 kuuks olemas ja seetõttu pole meil mingit vajadust personali koondada, kinnitas ASi TMB (endine Tartu Maja Betoontooted) juhataja Jaan Luts.

„Vastupidi, me oleme sügisperioodiks tavaliselt isegi töötajaid juurde võtnud,“ lisas Luts. TMB kontsernis töötab praegu kokku 240 inimest.

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, milliseks nad prognoosivad tööhõive muutust tuleval aastal oma sektoris ja firmas? Päevaküsimuse ajendiks on pehme mööbli tootja OÜ Bellus Furniture teade, et nad sulgevad ühe oma tsehhi ning koondavad 60 töötajat. Kose tsehhi sulgemise üheks põhjuseks peetakse Soome ja Rootsi turu langust.

ASil TMB on tootmisfirmad Eestis ja Lätis. „Eriti hästi on läinud Läti tehasel, mis praktiliselt kogu oma toodangu ekspordib Rootsi,“ rääkis Luts ja lisas, et Tartu tehas ekspordib Rootsi, Soome ja veidi Norrasse.

Lutsu sõnul on nad siiski tunnetanud, et Euroopa ebastabiilne majandusseis on mõjunud näiteks Soome turule. „Soome turul on teatud langust märgata just ühiskondlike hoonete ehitusel ehk riiklike investeeringute poole pealt,“ lausus ta. „Aga elamuehituses valitseb Helsingi piirkonnas jätkuvalt suur nõudlus ehitusmaterjalide järele. Ja Norras ja Rootsis võib täna rääkida isegi väikeses ehitusbuumis. Seda just elamuehitust silmas pidades.“

Lutsu sõnul tuleb aga osata ka ohumärke näha. „Sest kui on buum, siis ühel hetkel võib turg väga kiiresti ka kukkuma hakata. Aga ma usun, et see järgmisel aastal veel ei juhtu. Kui, siis võib-olla natuke hiljem,“ rääkis Luts.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474