1. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Exxonile raske kolmas kvartal

Madalamate tootmismahtude ja maagaasi hindade mõjul teatas USA suurim naftafirma Exxon Mobil üle 7% kukkunud kasumist, seda vaatamata rafineerimismarginaalide kasvule.

Maailma suurim börsil olev naftakompanii on viimastel kvartalitel näidanud madalamaid nafta ja gaasi tootmismahte ning olukorda on halvendanud madalamad toorainete hinnad, vahendab Wall Street Journal.

Exxon Mobil teatas 9,57 miljardi dollari suurusest puhaskasumist ehk 2,09 dollarit aktsia kohta. Võrreldes aasta varasemaga on seda 7,4% vähem.

Naftafirma käive kukkus aastaga 7,7% võrra, 115,71 miljardi dollarini. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid seevastu 112,4 miljardi dollarilise käibe juures 1,95 dollarit kasumit aktsia kohta.

2010. aastal 26 miljardi dollari eest XTO Energy ära ostnud ja USA suurimaks maagaasi tootjaks tõusnud Exxon on jätkuvalt laiendamas enda kildagaasi tootmist, seda vaatamata jonnakalt madalale maagaasi hinnale.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474