2. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veljo Kuusk lõpetas kahtlusalusega lepingu

Ida-Virumaal asuva Soldina kütuseterminali omanik, Veljo Kuuse juhitav Brave Capital, lõpetas lepingu terminali rentinud OÜga Soldina Õlibaas, kes sai hiljuti kahtlustuse ulatuslikus maksupettuses.

"Oleme leppinud Soldina Õlibaasiga kokku rendilepingu lõpetamises. Meie inimesed on juba Soldinas ning teostavad ülevaatuse ja vajadusel korraldavad hoolduse," kommenteeris Kuusk. "Kriminaalkahtlustustest saime infot Äripäevast, meie poole ei ole keegi pöördunud," väitis ta. Kuusk toonitas, et terminali territoorium oli tervikuna rentniku kasutuses kuni lepingu lõppemiseni ning rentniku äritegevusega ei ole Brave Capital vähemalgi määral seotud.

Brave Capital ostis Soldina kütuseterminali 2010. aastal enampakkumiselt alghinnaga 1,1 miljonit eurot. Arvestades, et terminali eelmised raskustesse sattunud omanikud olid sinna värskelt investeerinud kuus miljonit eurot, võib tehingut pidada ülisoodsaks. "Isegi kui vanametalliks lükkaksime, peaksime oma raha kätte saama," ütles Kuusk Äripäevale mullu kevadel.

Terminali hakkas Kuuse juhitavalt Brave Capitalilt rentima OÜ Soldina Õlibaas, mille omanik on peidus advokaadibüroo Mullari & Koch taga. Isegi Kuusk väidab, et ei tea, kes on advokaadi taha varju pugenud. Äripäeva andmetel tegutsesid Soldinas skandaalne tandem Marko Kalev ja Jürgen Järvik, kellest esimene vahistati hiljuti sellesama maksupettuse uurimise tõttu, mis tõi kahtlustuse ka Soldina Õlibaasile. Järvik pole kahtlustust saanud.

Kuusk ütles, et maaklerfirmade kaudu on juba alustatud Soldina terminalile uue rentniku otsimist.

Soldina terminali eksomanike (enne Brave Capitali) minevik on kirev. Alguses hoidsid nad oma osalust mõne aasta peidus advokaadibüroo Laus & Partnerid nimel, 2006. aasta lõpus ilmus aga äriregistrisse omanikuna AS DRF Kaubandus ning hiljem selle tütarfirma. Ettevõtete omanik oli 2008. aasta oktoobrini Margus Kukk, kes mullu sattus kriminaaluurimise alla GT Oil Estonia juhtimisel pankrotiavalduse esitamisega venitamise ning raamatupidamise stiihia tõttu.

Kuke ajal oli GT Oil lühikest aega ka kodumaise tanklaketi Olerex omanike seas. Veidi enne seda, kui Soldina terminal lõpuks enampakkumisel Brave Capitalile maha müüdi, ilmus DRF Kaubanduse omanikuks kuritegeliku minevikuga Janek Paklinski, keda karistati 1990ndatel korduvalt kriminaalkorras kelmuste eest.  

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474