3. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: huvi Jordaania elektrijaama hanke vastu on suur

Eesti Energia teatel soovivad mitmed rahvusvahelised ehitus- ja projekteerimisfirmad osaleda hankel põlevkivielektrijaama rajamiseks Jordaaniasse.

Hanke esimesele voorule järgnenud põhjaliku finants- ja tehnilise hindamise põhjal on Eesti Energia välja valinud firmad, kellega minnakse edasi hanke teises etapis.

Elektrijaama projekteerimis- ja ehitushange kuulutati välja tänavu juunis, hanke lõplikud tulemused selguvad 2013. aasta esimeses kvartalis.

Elektrijaama ehitust on võimalik alustada järgmise aasta lõpus, pärast finantseerimisega seotud tegevuste lõpetamist. Jordaaniasse rajatava elektrijaama võimsus on 460 megavatti ning tänaste plaanide kohaselt valmib see 2017. aastal.

Hanke väljakuulutamisele eelnes kokkulepe Jordaania energia- ja maavarade ministeeriumi ning riikliku energiaettevõtte National Electric Power Companyga (NEPCO) pikaajalise elektrimüügi lepingu tingimuste osas.

Elektrijaam, mis kasutab 100% kohalikku kütust, suurendab märkimisväärselt Jordaania kuningriigi energiasõltumatust ja vähendab riigi kulutusi kütuse impordile. Tänu elektrijaama rajamisele paraneb ka tööhõive. Selle ehitusetapis saab tööd ligi 3000 inimest ning käikuandmisel tekib juurde 1000 alalist töökohta, teatas Eesti Energia.

Eesti Energia omab Jordaania arendusprojektist 65%st enamusosalust. Arendusprojektis osaleb Eesti Energia kõrval finants- ja strateegilise partnerina Aasia energiaettevõte YTL Power International Berhad (YTLPI), kellele kuulub 30%. Lisaks omab projektis 5% osalust Enefiti Jordaania partner Near East Investment.

Eesti Energia kontserni rahvusvaheline kaubamärk, mis esindab grupi äritegevust Jordaanias, USAs, Lätis ja Leedus, on Enefit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474