3. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa: Meikar tulnuks esmalt kinni panna

Reformierakonna varjatud rahastamise avalikustanud Silver Meikar tulnuks kõigepealt kinni panna, usub turvaettevõtja Urmas Sõõrumaa.

Ma paneksin kuni asjaolude selgumiseni enda kunagisest kuritööst teatanud inimese kinni, ütles Sõõrumaa reedel usutluses Äripäevale peale oma turvafirma USS Security pressikonverentsi.

Valitsuse ja Reformierakonna skandaalid on pannud rahva nurisema. Mida teie peaminister Andrus Ansipist ja Reformi skandaalidest arvate?

Kunagi ütles Edgar Savisaar ühte Ansipiga seotud skandaali kommenteerides, ta kusjuures ei kommenteerinudki seda, vaid ütles: "Las aeg paneb selle paika, pole mõtet hakata kohe lahmima!" Mina ütleksin samuti, siin on valitsuse poolt vildakas PR-töö olnud. Et nüüd siin haukuda selle rahastamise skeemi kallal! Tegelikult oleks pidanud tegema nii, et kui keegi ütleb, et mina panin 3-4 aastat tagasi mingisuguse seaduserikkumise või kuriteo toime ja nüüd ma tahan öelda, et näed, kaabakad, siis kõigepealt ma paneksin kuni asjaolude selgumiseni selle sama vana kinni. Et tema tuleb nüüd siis omakasupüüdlikel eesmärkidel rääkima. Ma pean seda Meikarit silmas. Kuid selle asemel puhutakse mingit ajakirjanduslikku jahu.

Rahvas tunneb, et riik valetab neile näkku.

No tegelikult tuleks selgelt öelda ära, et nii on ja kõik. Ma olen selles mõttes täna isegi natuke Reformierakonna poole peal, kuid nad peaksid rohkem suhtlema rahvaga ja tegema PR-tööd paremini.

Mis tähendab olete Reformierakonna poole peal?

Mina olen Michali poolt, et tuli Meikar nüüd välja ja… ma tean seda sisu ka rohkem, kui keskmine eestlane. Et jäädes igasugustest töökohtadest ilma, tuleb Meikar nüüd ja näitab ja sellest puhutakse pool aastat mingit vahtu üles.Kui sa tõesti oledki pannud toime kuriteo, nagu Meikar näiteks räägib, siis kõigepealt paneks selle venna istuma. Nagu kunagi oli juhtum, kus Norra ajakirjanikud ostsid ebaseaduslikult relva ja alles siis hakkasid tõestama, kuidas Norras saab relvi osta. Kõigepealt pandi seal need ajakirjanikud istuma, kuna nad ostsid ebaseaduslikult relva. Siis hakati vaatama, et kes seal veel süüdi on.

Mis oleks nüüd järgmine õige samm, et rahvas hakkaks valitsust jälle usaldama? Kui see veel võimalik on.

Noh, eks siin hakkavad juba need valimiseelsed mustamised peale, tahetakse kõiki võimalikult palju mustata. Minu isiklik filosoofia on see, et mida vähem tegeleda minevikuga, seda parem on. Sest tegelikult on mul natuke kahju täna sellest Kaja Kallase poolt välja töötatud eetikakoodeksi sisust ja puha. Tegelikult peaks ütlema rahvale, et oli kuidas oli ja kõike nagunii ära ei seleta, kuid, et nüüd läheme kõik selgelt ja ühte moodi edasi! Seda peaks selgemini ütlema!

Mida arvab Sõõrumaa Estonian Airi ümber toimuvast ja kuidas läheb USSi koostöö Tallinna linnavalitsusega, loe esmaspäevasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474