8. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eelvaade: Merko ja Nordeconi prognoosides suured käärid

Täna pärast börsipäeva lõppu avalikustavad enda kolmanda kvartali majandustulemused Tallinna börsi mõlemad ehitusfirmad - Merko Ehitus ja Nordecon. Swedbanki ja LHV prognoosides ilmnevad suured käärid.

LHV Panga sõnul peaks kolmandas kvartalis ehitusfirmade tulemuste paranemine jätkuma ning mõlemad firmad peaksid kenasti kasumis olema. Kui Nordeconile prognoosib LHV käibe kasvu 7,5%, 52,5 miljoni euroni, siis Merko käive peaks kukkuma 0,3% võrra, 78,1 miljoni euroni.

LHV ootab kolmandas kvartalis Nordeconile 1,9 miljonit eurot puhaskasumit (2011 III kv -0,5 mln eurot) ning Merkole 2,4 miljonit (2011 III kv 0,3 mln eurot).

Swedbank ootab seevastu Merko kolmanda kvartali käibe kasvu ligi viiendiku võrra, 19,6%. Kuna firma tellimuste raamat on panga sõnul tugev, siis kolmas kvartal peaks aasta kasumlikum olema. Samas tekitavad küsimust paar kahjumlikku projekti.

Swedbank prognoosib Merko Ehitusele 20% käibe kasvu, 93,7 miljoni euroni. Selle juures peaks firma kasum kasvama 6,4 miljoni euroni. Nordeconile prognoosib pank 13% käibe kasvu, 55,1 miljoni euroni, mille juures peaks firma teenima 2,88 miljonit eurot puhaskasumit.

Nii LHV kui Swedbank on Merko aktsiale andnud neutraalse soovituse. Nordeconi aktsiale on mõlemad andnud aga ostusoovituse.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474