13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank eelistab Nordeconi Merko Ehitusele

Nordeconi ja Merko Ehituse kolmanda kvartali tulemused vastasid üldjoontes Swedbanki ootustele. Pank jättis Nordeconi aktsiale alles „osta“ ja Merko Ehitusele „neutraalse“ soovituse.

Kui Nordeconi väärtpaberile ootab Swedbank praeguselt hinnatasemelt üle 15% tõusu (1,17 eurolt 1,35 euroni), siis Merko Ehitusele nähakse umbes 8% hinnatõusu.

Võrreldes augustis kokku pandud analüüsiga on Swedbank ka veidi Merko Ehituse hinnasihti kärpinud (6,64 eurolt 6,50 euroni).

Ehkki mõlemad ehitusfirmad näitasid võrreldes aastataguse perioodiga märkimisväärset kasumlikkuse paranemist, jäid mõlema firma tegevuskasumi marginaal veidi Swedbanki ootustele alla.

Kulude poole pealt üllatas panka mõlema ehitusfirma palgakulude prognoositust kiirem kasv. Merko Ehituse tööjõukulude kasvu pidas Swedbank eriti kiireks, kuid selle taga olid väljamakstud boonused ja ühekordsed kulud, mis olid tingitud juhatuse struktuuri muutustest Lätis ja Leedus.

Nordeconi finantsjuhi sõnul ootab ehitusfirma viimases kvartalis 10% käibekasvu. Kuna Swedbank oli Nordeconi viimase kvartali käibeprognoosi osas pessimistlikum, loodavad nad, et kõrgemad tulunumbrid aitavad ehitusfirmal aastaga teenida 2,5 miljoni eurose kasumi (varasem ootus 2,2 miljonit eurot).

Merko Ehitusele ootab Swedbank 2012. aasta kasumiks 5,1 miljonit eurot.

Merko finantsjuhi sõnul on ettevõttel hetkel pooleli kaks keerulist ehitusprojekti – tööstusjäätmete ja poolkoksi prügila sulgemine Kohtla-Järvel ja Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine. Samas on mõlema projekti võimalikud kahjumid juba Merko Ehituse tulemustesse sisse arvestatud ning ettevõte ei näe, et nende kahe projekti kulud võiks veel märkimisväärselt kasvada.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474