22. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OPEC tõstab nafta tarnet

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) tõstab toornafta tarnet selle aasta kõrgeimale tasemele, kuna põhjapoolkeral on tõusnud talvise kütuse nõudlus, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Umbes 40% maakera kütuse tarnijatest ekspordivad 24,72 miljonit barrelit päevas järgmised neli nädalat kuni 8. detsembrini. Tarneid jälgiva firma Halifaxi andmetel eksporditi eelmisel perioodil 24,08 miljonit barrelit päevas. Andmetest on välja jäetud Angola ja Ecuador.

Andmete järgi peaks tankerite pardal olema naftat keskmiselt 510,96 miljonit barrelit, mis on 8,7% rohkem kui eelmise perioodi lõpuni 10. novembril. Oil Movementsi esindaja Roy Masoni hinnangul on tegemist suurima kogusega pärast maid. Oil Movements arvutab kogused, pidades arvestust tankerite tellimuste järgi. Arvutustest on välja jäetud nafta, mida hoitakse laevadel varuna.

OPEC-sse kuuluvad Alžeeria, Angola, Ecuador, Iraan, Iraak, Kuveit, Liibüa, Nigeeria, Katar, Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid ja Venezuela.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474