26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haagisetootja: me ei plaani veel palka tõsta

Meil ei ole sel aastal palgatõusu olnud ja meil ei ole praegu veel ka plaanis palka tõsta, ütles Tartumaa haagistetootja ASi Respo Haagised juhatuse esimees Ain Antons.

„Mis puudutab tükitööd, siis muidugi, kui keegi teeb siin rohkem, siis ta ka teenib rohkem, aga tüki- või ajatöö norme me suurendanud ei ole. Samuti pole muutunud kontoritöötajate palgatariifid,“ lisas Antons.

Statistikaameti värskete andmete kohaselt tõusis tänavu kolmandas kvartalis brutopalk 5,7 protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Reaalpalk, milles tarbijahinnaindeksi muutuse mõju on arvesse võetud, tõusis tänavu kolmandas kvartalis 1,9 protsenti.

Antonsi kinnitusel pole ta survet palgatõusuks tunnetanud. „Eks palgamuutus on ka valdkonniti erinev,“ lausus ta. „Peaksin püüdma jälgida, kus valdkonnas on muudatused toimunud ja millest üldine palgatõus on põhjustatud. Aga ütlen ausalt, ei ole olnud mahti näiteks tööandjate keskliidu viimase palgauuringuga tutvuda. Samas, ega keegi meist ei saa ennast väljapoole keskkonda paigutada ja seega tuleb jälgida, mis ümberringi toimub.“

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474